Klassiska kakor från förr - recept och historia
Baka en saftig kaka av potatisen som blev över och lägg i en klick gröt i degen när du ska baka bröd. Att ta tillvara på matrester i bakning är både smart och gott. Här är 5 recept på bakverk som var populära förr - men lika goda i dag!
Receptmakaren och fotografen Åsa Swanberg har skapat fem recept från förr som kastar oss tillbaka till barndomens fikastunder. Passa på att baka en klassiker i helgen - kanske ett grötbröd av frukostgröten som blev över eller en saftig kaka med potatis.
Recept på kardemummakaka utan ägg då just ägg kunde vara en bristvara förr i tiden. Den här kakan blir saftig och god ändå!
En riktigt klassisk lite smulig kaka bakad med hjorthornssalt.
Saftig kaka bakad med potatis - perfekt när det blivit några potatisar över efter middagen!
En kaka som passar lika bra till fikat som till mellanmålet - då med lite smör och kanske en ostskiva på.
Ta tillvara havregrynsgröt som kanske blivit över efter frukosten. Ett svinsmart och bra sätt att få lite saftigare bröd.
Läs också: