Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Allt om Mat/ Peter Grännby /Kajsa Göransson – SVT /Patrick Trägårdh

Kändisarna svenska folket helst vill äta julbord med

Årets lista över vilka kändisar svenska folket helst äter julbord med är här. Populära tv-kocken Tareq Taylor toppar årets lista, medan förra årets etta Anders Tegnell tappar i popularitet och hamnar på plats nummer nio. Finns din favoritkändis med på top-tio-listan?

Vilken känd svensk person som har varit aktuell under senaste året skulle du helst bjuda in till ditt julbord? Den frågan ställde bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen till cirka 1500 svenskar. Det visade sig att tv-kocken, krögaren och framtida julvärden Tareq Taylor blev det mest populära valet, med tio procent av rösterna. På en andra plats hamnar före detta statsminister Stefan Löfvén, som fick nio procent av rösterna. Trea på listan hamnar en annan svensk politiker, riksdagsledamoten Hanif Bali. 

– Att Tareq blev årets favoritgäst vid julbordet är inte så konstigt. Förutom att han ska vara julvärd på SVT och är med i flera stora tv-program så är han ju dessutom oerhört charmig. Och att ha en väldigt skicklig kock redo att rycka in om julskinkan skulle haverera är det nog många som kan tänka sig. Då är det kanske lite mer överraskande att Stefan Löfven och Hanif Bali tar plats två och tre. Men det har ju utan att överdriva varit ett väldigt politiskt år, säger Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen.

Här är kändisarna svenska folket helst bjuder in till julbordet 2021

1. Tareq Taylor 10%

2. Stefan Löfven 9%

3. Hanif Bali 8%

4. Agnes Wold 5%

5. Anders Hansen 4%

6. Zlatan Ibrahimovic 4%

7. Jonas Gardell 4%

8. David Sundin 4%

9. Anders Tegnell 4%

10. Carina Bergfeldt 3%

Läs mer:

Allt om Mat:s matpriser 2021 – här är vinnarna 

Här är svenskarnas favoriträtter 2021 

Tareq Taylors bästa recept på jordärtskockssoppa