Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Juice, smoothie, ost och bröd – nya smaker till frukostbordet

Skapa nya och goda frukostvanor i vår. Allt om Mat har spanat in vad som är nytt i dagligvaruhandeln och som passar på frukostbordet.

Nyhet med fiber från Froosh

Froosh Feel Good smoothie är en rosa fiberkick med en kombination av ananas, rödbeta, superfrukten baobab, aloe vera och en liten hint av ingefära, och är precis som alla andra produkter gjord av 100% naturliga och växtbaserade ingredienser.

Cirkapris: 19,90kr.

Yoghurt + smoothie = sant

Nu lanserar Skånemejerier en yoghurtsmoothie i samarbete med Bravo. Näringsrik yoghurt gjord på mjölk från svenska gårdar tillsammans med 100 procent frukt skapar en helt ny produkt i mejerihyllan.

Yoghurtsmoothien kommer i två smaker, Jordgubb, hallon & banan samt Blåbär, björnbär & banan. De har båda en låg fetthalt på 0.4-0.5 procent samt innehåller mycket frukt som ger en naturlig sötma.

Laktosfri jordgubbskvarg från Arla

Frukost, mellanmål eller något snabbt och lätt efter träningen? Nu släpper Arla en laktosfri kvarg med smak av jordgubb som fungerar vid alla tillfällen ovan. Utöver den nya smaken så kan man nu även hitta vaniljkvarg på den laktosfria hyllan. Båda produkterna har en hög proteinhalt och inget tillsatt socker.

Cirkapris: 30,95 kr för 1000g.

Bröd från Hatting

Hatting släpper två nya mjuka och nyttiga portionsbröd. Frö God med solrosfrön, linfrön, hirs, pumpafrön och melonfrön, ett bröd som som är nyckelhålsmärkt, innehåller 28% fullkorn, är fiberrikt och dessutom har en låg sockerhalt. Samt Frukt God, fullt av tranbär, aprikos och papaya, fröer (linfrö och solrosfrö) och som har toppats med havre.

Bröd från Fazer bakat med raskdeg

Även Fazer släpper ett nytt bröd som passar bra till frukostbordet. Detta nyckelhålsmärkta Skördebröd är bakat med raskdeg enligt gammal bageritradition. Ett lite mörkare bröd med fyra olika sädesslag och svenska rapsfrön från Skeby Gårdar. Ett hälsosamt och smakfullt bröd som går att rosta eller äta direkt som det är.

Nya, krämiga ostar från Président

Nu breddar Président sitt sortiment. Le Brie Gourmet är en krämig och aromatisk brie med exklusiv fyllning. Nu kommer en ny typ av premiumbrie, i två varianter med en smakrik fyllning. Den ena med tryffelsmör gjord på sommartryffel, den andra med mandel och honung.

Goda fröknäckesnacks från Leksand knäckebröd

Leksands Knäckebröd utökar sitt sortiment och välkomnar Tre Kullor Fröknäckesnacks. De krispiga snacksen är bakade för hand helt utan tillsatser och kommer i tre spännande smakkombinationer - ramslök och havssalt, dill och havssalt samt lök och surdeg.

Cirkapris: 28 kr.

Mild apelsinjuice från God Morgon

Nu utökar God Morgon sitt sortiment med en mild apelsinjuice helt utan fruktkött. God Morgon Mild Orange har en mild smak, helt utan fruktkött och består av 100% pressade apelsiner, odlade på gårdar som uppfyller särskilda krav på hållbarhet. Mild Orange har gjorts på apelsiner med lägre syrlighet och får därför en mildare smak.

Kaffe efter smak – från Zoegas

Är du den som behöver extra starkt kaffe för att stiga upp på morgonen, eller föredrar du smaken av kaffe men blir skakig av koffeinet? Nu släpper Zoégas en ny kaffeserie med två olika sorter, Skånerost koffeinfri samt Forte med mer koffein för alla som vill ha en extra energikick.

Zoégas Skånerost koffeinfri är ett mörkrostat kaffe med en stor och fyllig doft med inslag av nöt och svarta vinbär. Bönorna kommer från Östafrika, Brasilien och Latinamerika och den kraftiga smaken är fylld av behaglig kärvhet med lång eftersmak av frukt och svarta vinbär.

Robustabönorna ger Forte en kärv och kraftfull upplevelse och balanseras med fruktigheten från Arabicabönorna från Sydamerika.

Cirkapris: 48 kr.

Fruktig nyhet från Arla

Under 2020 lanserades KESO Vanilj, nu utökar Arla sortimentet med KESO Jordgubb, med en tydlig jordgubbssmak som är frisk och fräsch med återhållsam sötma och krämighet. Den är naturligt rik på protein samtidigt som den har en låg fetthalt på 2,9 %. Smak, färg och sötma är helt naturlig och kommer enbart från bär.