Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Saltet • Torka av köttet • Då ska du ta köttet från kylen
2 AV 2
Foto: Allt om Mat

Johan Jureskog: Så grillar du den perfekta köttbiten

Det är inte mycket som slår en saftig, grillad köttbit på sommaren. Men att nå perfekt resultat är inte alltid helt enkelt – och det finns mycket att tänka på. Här ger Johan Jureskog, kock och grillexpert, sina allra bästa knep för hur du lyckas med nötköttet. Bland annat tipsar han om att torka av köttet – för att få till den där goda grillytan.

– Det är väldigt bra att man torkar av köttet, annars kan det koka och det är ett jätteproblem, säger Johan Jureskog.

Torrt, överkört kött är ingen rolig upplevelse, och det finns mycket som kan gå fel när man ska grilla nötkött. 

Men med enkla medel är det enkelt att få till den där perfekta saftiga köttbiten, med bra grillyta och perfekt mitt. Här ger kocken och grillexperten Johan Jureskog några smarta knep för hur du kan tänka för att lyckas med köttet under sommarens grillmiddagar. Visste du till exempel att det är en bra idé att torka av köttet med papper innan du ska grilla det?

 Spana in klippet för att ta del av proffstipset som tar din grillning till nya höjder. 

Läs mer: 

Stjärnkocken Mathias Dahlgrens sommarmåsten 

Grilla grönsaker - recept, guide och expertens tips 

Grilla kyckling – så får du perfekt resultat varje gång