Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jerka Johanssons superknep: Så gör du den perfekta mackan

Skådespelaren, krögaren och matentusiasten Erik ”Jerka” Johansson har många järn i elden. Sedan ett par år tillbaka driver han restaurangen Sandhäxan i Stockholm – vars meny består av mackor i alla dess former.

Här har vi samlat Jerkas absolut bästa tips för hur du lyckas tillaga en ultimat macka hemma. Han delar också med sig av de vanligaste fallgroparna att se upp med – för att undvika en torr och trist macka. 

Erik ”Jerka” Johansson har varit skådespelare sedan tonåren, och vi är nog många som känner igen honom som Evas något irriterande bror i klassiska serien om Eva och Adam. De senaste åren har han förutom att ha producerat och regisserat serier själv, synts i rollen som Patrik i populära SVT-serien ”Bonusfamiljen”. Men han har också hunnit med att testa sina vingar i en helt annan bransch – då han klivit in i mat- och restaurangsvängen.  

Sedan ett år tillbaka driver han tillsammans med vännen Nichlas Niemi matpodden ”Recept tack”, där de ingående och entusiastiskt diskuterar allt från recept och tillagningstekniker, till matminnen och restauranger. Han har också, tillsammans med två vänner, restaurangen Sandhäxan i Stockholm, där menyn till hundra procent består av olika varianter på något som ligger Jerka varmt om hjärtat – mackor. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.