Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
<p>Lisa F&ouml;rare Winbladh.</p>
<p>Lisa F&ouml;rare Winbladh.</p>
<p>Lisa F&ouml;rare Winbladh.</p>
<p>Lisa F&ouml;rare Winbladh.</p> Foto: Christian Örnberg

”Jag lagade potatis i självförsvar”

Fyra frågor till matskribenten Lisa Förare Winbladh.

Vad är Årets potatisstjärna?

&ndash; En tävling, arrangerad av Svensk potatis och taffel.se, där proffs och amatörer får skicka in sina bästa potatisrecept.

Varför behövs det en tävling för potatisrätter?

&ndash; Potatisen har misshandlats så mycket i köken att den fått dåligt rykte. Men med sin milda smak passarden så sällsynt bra för äventyrliga kökslekar.

Din godaste potatisrätten?

&ndash; Krashade potatisar – kokta potatisar som plattas ut ordentligt på oljad plåt, penslas med perversa mängder olivolja, saltas och peppras och körs i ugn 200 grader, 25–30 minuter tills de är superknapriga.

Vilken är den vanligaste fördomen om potatis?

&ndash; Att den är tråkig. Jag hade själv låga tankar om potatisen till jag började prenumerera på ekologiska grönsakslådor som alltid innehöll potatis. Jag började lära mig laga potatis i rent självförsvar för att den inte skulle ta över helt i kylen.

Namn: Lisa Förare Winbladh.

Ålder: 44.

Bor: Hornstull, Stockholm.

Familj: Man och två bonusbarn.

Gör: Matskribent och föreläsare.

Favoritpotatis: Amandine.

Aktuell: I juryn för Årets

Potatisstjärna.