Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Johan Jureskog är en av de tävlande i ”Kockarnas kamp – revanschen” på TV4 i höst.Johan Jureskog är en av de tävlande i ”Kockarnas kamp – revanschen” på TV4 i höst.Johan Jureskog är en av de tävlande i ”Kockarnas kamp – revanschen” på TV4 i höst.
1 AV 2
Tekniken som gör det finhackat direkt
2 AV 2
Johan Jureskog är en av de tävlande i ”Kockarnas kamp – revanschen” på TV4 i höst.
Foto: Jakob Dahlstrom

”Jag behöver inte längre gå runt och tuffa mig”

I höst drar TV4:s ”Kockarnas kamp – revanschen” i gång. Nu återvänder tidigare deltagare – som inte vunnit – till den ökända ladan på Österlen, i jakt på revansch. En av dem är kocken och krögaren Johan Jureskog, som kammade hem silvret i programmet 2013.

– Det är bara en idiot som kommer tvåa och sedan är med i ett revansch-program, sannolikheten att man ska komma lika långt fram är ju rätt liten, säger Johan Jureskog. 

Den 3 oktober är det premiär för ”Kockarnas kamp – revanschen” på TV4. I årets upplaga av den prestigefyllda kocktävlingen kliver tidigare deltagare – med stor revanschlust – in och gör upp om vinsten. Allt om Mat kan nu avslöja hela listan på deltagare, där flera kända ansikten, som Danyel Couet, Alexandra Zazzi och Johan Jureskog finns med. 

”Jag sa efter förra gången att jag aldrig skulle vara med igen”

Den som sett tidigare säsonger vet att det är blodigt allvar som gäller inne i tävlingsladan. Här gör kockarna upp i kamper som att hacka lök snabbast, filéa fisk på tid – och steka köttbitar till perfekt temperatur – utan termometer. Någon som vet vilka tävlingsinstinkter som kan lockas fram, och vilka känslor som kan väckas, är krögaren och kocken Johan Jureskog. 

– Jag sa efter förra gången att jag aldrig skulle vara med igen. Och jag var ju lite småskeptisk till att tacka ja när det hette revanschen. Jag vann inte när jag var med men jag kom tvåa, och det är bara en idiot som kommer tvåa och sedan är med i ett revansch-program. Sannolikheten att man ska komma lika långt fram är ju rätt liten. Men jag älskar det här programmet, och efter lite övertalan från min fru tackade jag ja, säger Johan Jureskog. 

”En panikartad upplevelse”

Det är 10 år sedan Johan Jureskog klev in i den ökända tävlingsladan på Österlen för första gången, då i den andra säsongen av programmet. Och pulsen han då fick av tävlingarna var minst lika hög den här gången. 

– Ladan är ladan, man gör så många dumma grejer där inne. Det är en panikartad upplevelse. Men någonstans tror jag att vi alla som jobbar med detta är adrenalinjunkies, och det är en skräckblandad förtjusning att kliva in där. Och den euforin man känner när man är klar med dagens uppgifter, och man kanske ska laga mat på kvällen och hylla någon kollega. Även om det var blodigt allvar i tävlingarna hade vi otroligt trevligt runtomkring, det var en extremt kärleksfull stämning, säger Johan Jureskog. 

Hoppas att bilden som hård och tuff kan ändras

Somliga grejer har också förändrats under de här 10 åren. Johan upplever att han i sin förra medverkan gav intrycket av att vara väldigt tuff och hård. Han tror generellt att många har en bild av honom som en ”macho burgarkock” – och han hoppas att den bilden nu kan ändras. 

– Jag behöver inte längre gå runt och tuffa mig. Jag hoppas att jag den här gången kan visa andra sidor av mig själv, att jag egentligen är en gullegris, säger Johan. 

 

Här är alla tävlande i ”Kockarnas kamp – revanschen”:

Alexandra Zazzi
Johan Jureskog
Danyel Couet
Isabella Morrone
Norbert Lang
Joakim Almqvist
Michael Björklund
Florencia Abella
Daniel Mullern
Linnea Liljedahl.

Programmet har säsongspremiär den 3 oktober på TV4.

Alla deltagare i Kockarnas Kamp – revanschen, som drar i gång i höst.Alla deltagare i Kockarnas Kamp – revanschen, som drar i gång i höst.Alla deltagare i Kockarnas Kamp – revanschen, som drar i gång i höst.
Alla deltagare i Kockarnas Kamp – revanschen, som drar i gång i höst. Foto: Jakob Dahlstrom / TV4

Läs mer: Så bra är senaste matnyheterna i butik