Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Tekniken som gör det finhackat direkt
2 AV 2

Italiensk mat - recept på klassiska italienska maträtter

Recept på italiensk mat för alla tillfällen. Laga klassiska italienska rätter som risotto, saltimbocca, carbonara och pannacotta. Allt om Mat tipsar om italienska maträtter, drinkar och desserter att laga och njuta av till vardag och fest.

Italiensk mat är allt från pasta och pizza till grön pesto, krämigt god tiramisù och ljuvlig gelato. Det är därför nästan omöjligt att bara välja några klassiska italienska rätter då de finns så många - detta avlånga matland med specialiteter från regionerna från norr till söder - hur kan man välja? Vi lyfter här några recept som representerar delar av det dignande italienska köket och vi hoppas du gillar rätterna.

Kalvkött i olika former återkommer i de italienska rätterna, liksom tonfisk, pasta, mozzarella och givetvis tomater. I efterrätterna återfinns inte sällan kaffe och när det kommer till italienska drinkar är campari, limoncello och amaretto frekvent förekommande. Buon appetito!

Osso buco - gryta med kalvkött i tomatsås

Risotto - risotto alla Milanese

Minestrone

Italienska köttbullar

Kalvstek med tonfisksås

Saltimbocca

Pizza

Man kan helt enkelt inte skriva en artikel om italiensk mat utan att nämna pizza. Och en av de mest klassiska är margherita.

Italienska klassiska pastarätter

Lasagne

Spagetti carbonara

Pasta Alfredo

Pasta med het tomatsås och pancetta

Italienska efterrätter

Förutom gelato, italiensk glass gjord på mjölk, socker och något smakämne, finns massor av goda desserter från Italien. Tre klassiker som är tiramisù, pannacotta och kaffe affogato.

Tiramisù

Pannacotta

Kaffe affogato

Italienska drinkar

Aperitivo är ett ord som kommer från latinets aperire - att öppna. Och med en aperitivo öppnar vi middagen med en god och sval fördrink - kanske med campari eller limoncello som bas.

Läs också:

Focaccia - recept 

Så gör du egen gnocchi

Recept på klassisk italiensk gremolata 

Grundrecept till pizzadeg

Så lagar du arancini - frasiga risottobollar

Recept på hemgjord pesto med basilika