Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Superenkel och jättegod förrätt
2 AV 2
Foto: Helén Pe

Italiensk festmiddag du lagar på bara 1 timme

En snabblagad middag med krämig risotto, luftig mousse och bubblig fördrink. Här är recept till en festmeny med italienska inslag, som du lagar på bara en timme!

Receptmakaren och matstylisten Petra Lindstrand om menyn:

”När blev jag nyligen bjuden på den här drinken uppskattade jag den tydliga kopplingen till en av mina favoritdrinkar, Aperol Spritz. Pasta alla vodka känner många till, den har ”trendat” ett tag, men risotto alla vodka kanske inte så många provat? Tänk på att servera risotton krämig, nästan lös, då är den som allra godast. Tryffelsmakande burrataost får också smälta ner i risotton. Desserten är en mousse med körsbärssmak. Moussen är godast när den serveras nyvispad, så gör den helst strax innan servering. Eftersom grunden gjorts i förväg går det snabbt.”

Meny

DRINK

Campari Spritz

VARMRÄTT

Risotto alla vodka med burrata och grillad sparrissallad

DESSERT

Italiensk körsbärsmousse med karamelliserade nötter

Planering

1. Förbered nötter och sylt till desserten, låt kallna.

2. Hacka lök och vitlök till risotto. Riv parmesan.

3. Gör risotton.

4. Gör salladen.

5. Gör iordning och servera drinken.

6. Vispa upp och lägg upp moussen strax innan servering.

Snabblagad middag med italienska smaker

Matcha mat och dryck

TILL RISOTTO ALLA VODKA: Borgogno Langhe Rosso 2021, Italien, nr 70384, 129 kr. Rödvin med bra fräschör och energi, toner av körsbär, violer och lite vanilj. Fint avrundad eftersmak.

TILL ITALIENSK KÖRSBÄRSMOUSSE: Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico 2019, Italien, nr 2304, 179 kr (37,5 cl). Sött, rött vin med inslag av torkade körsbär, fikon och nötter. Friskhet som matchar sötman.

ALKOHOLFRITT TILL VARMRÄTTEN: Galipette Non-Alc, Frankrike, nr 11964, 17:90 (33 cl). Äppelmust med god fruktighet, lätt inslag av honung och balanserad sötma.

Recept och styling: Petra Lindstrand Foto: Helén Pe