Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Inred köket med vårens trendfärg

Enligt experterna är det blått som gäller i vår. Den trendiga färgen syns i olika nyanser på allt från möbler, inredningsdetaljer, väggfärg och porslin. Här är våra blå favoriter.

Foto: Cervera

Den fina brickan från Götefors porslin är formgiven av Emma von Brömssen och ingår i en serie inspirerad av Selma Lagerlöfs klassiker Nils Holgerssons underbara resa.

Läs mer och köp brickan här!

Foto: Åhléns

Dekorativt underlägg från Zone Denmark som kan användas som underlägg till kastruller och ugnsformar, men är även fin som dekoration. Underlägget tål värme upp till 250 grader och kan diskas i diskmaskin. Läs mer och köp underlägget här!

Foto: Cervera

Klassisk gryta från Le Creuset i en snygg, djupt blå nyans. Den emaljerade insidan gör att grytan är lätt att diska och att du kan förvara mat i den utan att den rostar. Läs mer om grytan och köp den här!

Foto: Adlibris

Svensktillverkat grytunderlägg från Åry home. Underlägget har en baksida av kork vilket gör att det inte glider på bordet och inte ger några skador på bordsytan. Läs mer om underlägget här!

Foto: Tretti.se

Köksmaskinen från KitchenAid Artisan finns i många olika färger, men vi är lite extra förtjusta i den här kalla blå nyansen. Den skulle göra sig väldigt fin på köksbänken. Läs mer om den och köp den här.

Foto: Designtorget

Med en aromflaska med medföljande doftpinnar försvinner matoset snabbare än snabbt. Den här varianten från Skandinavisk har en ren och fräsch doft som ska påminna om den svenska skärgården. Läs mer och köp flaskan här.

Foto: Åhléns

Handgjord skål från Mateus i bubbelmönster. Perfekt till frukt, dip eller godis. Läs mer om skålen här. 

Foto: Cervera

Den ikoniska munblåsta vasen från Alvar Aalto, Iittala, har blivit en självklarhet i många svenska hem. Läs mer om vasen och köp den här!