Hemkryddad är godast - 3 spännande snapsar som hör julen till
Variera julsnapsen med egna smaksättningar. Här är tre spännande snapsar med kryddor som hör julen till.
Att göra hemkryddad snaps är mycket enkelt. Man köper okryddat brännvin och låter det dra åt sig smaken av julkryddor, bär eller citrusfrukter under ett par dygn. Dekorera gärna flaskorna med vaniljstänger, späda grankvistar och girlanger av fruktskal. Det vackra resultatet blir en fin present, eller något man gärna ställer fram på bordet.
Gran- och lingonsnaps
5 min + 3 dygn att dra. Använd helst nya granskott, men det ska inte vara ädelgran eftersom den inte doftar lika mycket som vanlig gran. Se recept här.
Clementin- och kanelsnaps
5 min + 2 dygn att dra. Blanda snapsen direkt i en snygg flaska. Se recept här.
Fikonsnaps
5 min + 3 dygn att dra. Om fikon och vaniljstång får ligga i spriten längre än tre dygn får snapsen en alltför skarp smak. Garnera därför snapsen vid servering med nya fikonklyftor. Servera den välkyld. Se recept här.


