Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock

Hard seltzer – allt du vill veta om drycken

Hard seltzer är en alkoholhaltig dryck med en bas av kolsyrat vatten och alkohol. 2020 lanserades den i Sverige. Här får du veta mer om den populära drycken.

Hard seltzer är en alkoholhaltig dryck med lågt kaloriinnehåll som under senare år blivit populär i framförallt USA. Drycken har även tagit sig in på den svenska marknaden och finns nu i Systembolagets sortiment.

Hard seltzer, även kallad spiked seltzer och hard sparkling water, har en bas av kolsyrat vatten (seltzer), alkohol (hard) och någon form av smaksättare, t ex citron och lime. Drycken, med alkoholhalt kring 5 %, lanserades i Sverige 2020. I Systembolagets sortiment finns redan flera svenskproducerade varianter från bland andra Carlsberg, Fors, Forest och Uppsala bryggeri och under hösten lanserade Supreem sin variant.

– Vi har länge sett en efterfrågan på en alkoholhaltig dryck som är svalkande och fräsch utan att vara för söt. Efter att ha sett hur populärt hard seltzers blivit i USA kändes det självklart att vi skulle ta fram svenskproducerad hard seltzer på rena ingredienser och med lågt kalori- och sockerinnehåll. Extra kul är det att vi gör det i samarbete med ett mikrobryggeri i Dalarna, säger Nina Saving, grundare Supreem, i ett pressmeddelande.

Även Kopparberg lanserar hard seltzer i två smaker och bryggeriets version av drycken är vegansk, sockerfri, glutenfri, innehåller 93 kalorier per burk och tar plats som lågkaloridryck.

Foto: Kopparbergs bryggeri

Kom ihåg: Liksom all dryck innehållande alkohol rekommenderas en måttlig konsumtion.

Läs också: Recept på bubblig jordgubbsbål

Läs också: Recept på läskande bål