Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Adobe Stock

Här kan du handla mat på nätet – så gör du

Guide till hur du handlar mat på nätet. Att sitta hemma och handla mat spar tid och gör att du ofta kan få maten hemskickad i tider då du inte själv har möjlighet att ta dig till mataffären.

Att handla mat på nätet har blivit allt enklare. Idag har de flesta stora matkedjor både hemleverans och möjlighet att hämta sin näthandlade mat i butik.

Vill du göra det ännu enklare för dig handlar du färdiga matkassar. Det innebär att recept och ingredienser till färdiga rätter skickas hem till dig och sedan lagar du måltiden hemma. Matkassar finns i en mängd varianter och storlekar och gör det enkelt för små och stora hushåll att hitta den kasse som passar dem. Längre ner i artikeln hittar du länkar till några av de stora matbutikerna.

Läs också: 7 goda recept på vegetarisk lasagne

Första steget att handla mat online är att välja en matbutik på nätet, t ex Coop.se, Ica.se osv. När du gjort ditt val behöver du i de flesta fall skriva in ditt postnummer för att se om du kan få hemleverans till din bostad. Finns inte möjligheten till hemleverans kan du hämta din mat färdigpackad i närmaste butik kopplad till nätbutiken. Alltså: Handlar du mat från Willys.se och du inte kan få matkassen hemkörd kan du själv hämta den i närmaste Willys-butik.

Steg två är att lägga matvarorna i sin digitala kundvagn. Det gör man oftast genom att klicka i t ex x antal mjölk i en ruta intill matvaran.

Läs också: 5 lättlagade recept med ägg

När du handlat klart klickar du på din kundvagn och gör din beställning. Du måste skapa ett konto för att beställa mat och det finns instruktioner på respektive matsajt för hur du gör.

När du checkar ut finns det ofta alternativ som när under veckan och tid på dygnet som du vill ha din mat hemlevererad. Detta varierar beroende på varifrån du handlar.

Utbudet av varor varierar också beroende på var du bor.

Allt om Mat tipsar här om några av alla möjligheter som finns för att handla mat hemifrån.

Årstiderna – färdiga ekologiska matkassar av olika slag

Linas Matkasse – färdiga matkassar av olika slag

City Gross – har både färdiga matkassar och näthandel

Mat.se – erbjuder näthandel av livsmedel

Jordklok – näthandel av ekologiska livsmedel

Coop - har både färdiga matkassar och näthandel

Ica - har både färdiga matkassar och näthandel 

Willys - näthandel av livsmedel

Hemköp - näthandel av livsmedel och ingredienser till färdiga recept

Middagsfrid - färdiga matkassar av olika slag

Matsmart - här finns en mängd livsmedel och andra produkter till ofta reducerade priser på grund av t ex felaktig förpackning eller överproduktion.

Hello Fresh - erbjuder färdiga matkassar av olika slag

Läs mer om de olika matkassarna på vår systersajt Mittkök.se

Läs också: Guide till 5 viktiga köksmaskinerna till ditt kök