Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Emma Höök, Josefine Thorén och Jennie Walldén tilldelades varsitt pris under kvällens Stellagala.
Emma Höök, Josefine Thorén och Jennie Walldén tilldelades varsitt pris under kvällens Stellagala.
Emma Höök, Josefine Thorén och Jennie Walldén tilldelades varsitt pris under kvällens Stellagala.
Emma Höök, Josefine Thorén och Jennie Walldén tilldelades varsitt pris under kvällens Stellagala.

Här är alla vinnare på Stellagalan 2021

Nu har nio vinnare korats på Stellagalan 2021, galan som hyllar och prisar kvinnor inom gastronomin. Malmöbaserade Tv-kocken, krögaren och kokboksförfattaren Jennie Walldén tilldelades priset ”Årets Stellamedia”, och blev en av de nio vinnarna under kvällens gala.

– Jag brukar säga att mina följare är mina ”extended friends”, för det är så det känns, säger Jennie Walldén efter vinsten. 

Ikväll, den 11 oktober, gick 2021-års Stellagala av stapeln på A house i Stockholm. Detta är fjärde gången som Stellagalan anordnas – galan som syftar till att lyfta, uppmärksamma och prisa kvinnor som på olika sätt arbetar inom gastronomi i Sverige, för att öka jämställdheten i branschen. 

Priserna delades ut i en rad olika kategorier, däribland ”Årets Stellabagare”, ”Årets Stellaservice” och ”Årets Stellamentor”, och totalt var det nio Stella-vinnare som korades under måndagskvällens gala. Bland vinnarna fanns allt från bartenders och kockar till konditorer och servis som är yrkesverksamma runtom i hela landet: från Brösarp i söder och till Örnsköldsvik i norr. 

”Tragiskt att det ska behövas”

Vinnaren i kategorin ”Årets Stellamentor” heter Natasa Hodzic Jansson. Hon har tävlat i Culinary Olympics och senast arbetat som måltidsstrateg med uppgiften att förbättra maten inom förskola och grundskola. Hon är glad över vinsten – men önskar samtidigt att en gala specifikt för kvinnor i restaurangbranschen inte skulle behövas. 

– Det är tragiskt att man ska behöva skilja på kvinnor och män i den här branschen, säger Natasa Hodzic Jansson under Stellagalans prisutdelning. 

Tv-kocken, krögaren och kokboksförfattaren och nyblivna poddaren Jennie Walldén blev vinnaren i kategorin ”Årets Stellamedia”. I juryns motivering betonar de hennes förmåga att ständigt vara aktuell, men samtidigt hitta nya vägar och smaker. 

– Jag började få följare när jag engagerade mig och verkligen la tid på mina sociala medier, exempelvis började jag svara på alla kommentarer. Jag lägger aldrig upp något på min Instagram som inte känns som jag, eller sådant som jag inte tycker är gott. Jag brukar säga att mina följare är mina ”extended friends”, för det är så det känns, säger Jennie Walldén. 

Här är Stellavinnarna 2021

Årets Stellabagare

Sara Wennerström, Solhaga Stenugnsbageri, Slöinge

Årets Stellabartender

Josefine Thorén, Bar Bruno, Göteborg

Årets Stellakock

Linnéa Liljedahl, Linnéa & Peter, Örnsköldsvik

Årets Stellakonditor

Frida Antonsson, Ritz konditori, Sölvesborg

Årets Stellamedia

Jennie Walldén, frilans Malmö

Årets Stellamentor

Natasha Hodzic Jansson, Fredrik på landet, Täby/Stockholm

Årets Stellaservice

Sarah Lindstrand Mboge, Schmaltz och Svartengrens Stockholm

Årets Stellasommelier

Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp

Stellas Hederspris 

Christina Möller

Läs mer: Kocken Tea Malmegård: ”Vi tyckte väldigt synd om oss själva”

Annons: Läs alla dina favoritmagasin i appen Arcy