Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
<p>Den k&auml;nda korgen. De h&auml;r r&aring;varnorna har kockarna f&aring;tt &ouml;va p&aring; en l&auml;ngre tid f&ouml;r att skapa en modern restaurangr&auml;tt.</p><p>Den k&auml;nda korgen. De h&auml;r r&aring;varnorna har kockarna f&aring;tt &ouml;va p&aring; en l&auml;ngre tid f&ouml;r att skapa en modern restaurangr&auml;tt.</p><p>Den k&auml;nda korgen. De h&auml;r r&aring;varnorna har kockarna f&aring;tt &ouml;va p&aring; en l&auml;ngre tid f&ouml;r att skapa en modern restaurangr&auml;tt.</p>
<p>Den k&auml;nda korgen. De h&auml;r r&aring;varnorna har kockarna f&aring;tt &ouml;va p&aring; en l&auml;ngre tid f&ouml;r att skapa en modern restaurangr&auml;tt.</p> Foto: Josefine Lind

Här är råvarukorgen

Här är råvarorna som finalisterna i Årets kock 2009 komponerat sina tävlingsbidrag av.  

Huvudråvara

Kotlettrad med kappa (hemliga varukorgen)

Sej

Råräkor

Blåmusslor

Grönsaker

1 st Pepparrot

2 kg Anna Belle Potatis

2 st Purjolökar

4 st Gullök

2 st Vitlök

20 st Små Rödbetor

4 st Citroner

2 knippen Vittoppiga rädisor

500 gram Brysselkål

6 st Conferans Päron

4 st Fänkål

500 gram Mini-Shii Take

12st Ägg

Örter

Backtimjan

Bladpersilja

Dill

Gräslök

Dragon

Körvel

Rosmarin

Mejerier

Grädde

Mjölk

Gräddfil

Creme Fraich

Smör

Kolonial

500 gram torkade Aprikoser

500 gra Coco vita bönor

1 flaska Roi Olivolja

1 flaska Kallpressad Rapsolja

1 flaska Sherry Vinäger

Kalvfond

Mjöl

Majsena

Rött vin

Vitt vin

Ost

Kvibille Fresia

Två tävlingsmoment

Kockarna i finalen skapar en modern restaurangrätt på temat "Naturlighet möter teknik". Råvarorna till detta moment har varit kända sedan länge, och finalisterna har haft tid att förbereda sin rätt.

Den andra delen av tävlingen är oförberedd, här får kockarna veta 45 minuter innan start vad varukorgen innehåller.