Här är råvarukorgen
Här är råvarorna som finalisterna i Årets kock 2009 komponerat sina tävlingsbidrag av.
Huvudråvara
Kotlettrad med kappa (hemliga varukorgen)
Sej
Råräkor
Blåmusslor
Grönsaker
1 st Pepparrot
2 kg Anna Belle Potatis
2 st Purjolökar
4 st Gullök
2 st Vitlök
20 st Små Rödbetor
4 st Citroner
2 knippen Vittoppiga rädisor
500 gram Brysselkål
6 st Conferans Päron
4 st Fänkål
500 gram Mini-Shii Take
12st Ägg
Örter
Backtimjan
Bladpersilja
Dill
Gräslök
Dragon
Körvel
Rosmarin
Mejerier
Grädde
Mjölk
Gräddfil
Creme Fraich
Smör
Kolonial
500 gram torkade Aprikoser
500 gra Coco vita bönor
1 flaska Roi Olivolja
1 flaska Kallpressad Rapsolja
1 flaska Sherry Vinäger
Kalvfond
Mjöl
Majsena
Rött vin
Vitt vin
Ost
Kvibille Fresia
Två tävlingsmoment
Kockarna i finalen skapar en modern restaurangrätt på temat "Naturlighet möter teknik". Råvarorna till detta moment har varit kända sedan länge, och finalisterna har haft tid att förbereda sin rätt.
Den andra delen av tävlingen är oförberedd, här får kockarna veta 45 minuter innan start vad varukorgen innehåller.