Här är Nobelmenyn 2018 - maten och drycken
Otroligt vackra uppläggningar, och nytt för i år: Bara 40 gram kött per person. Här är årets nobelmeny 2018, av chefskock Tom Sjöstedt.
Måndagen den 10 december 2018, klockan 19.00 slog sig de 1300 inbjudna gästerna ner till bords i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Det var först då som årets nobelmeny avslöjades.
Förrätt:
Lättbakad röding med kräftbuljong i krondillslök, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum.
Dryck: Champagne Taittinger Brut Millésimé 2013



Huvudrätt:
Bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm och långbakad högrev, oxmärgcrust, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin
Dryck: Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2016



Efterrätt:
Äppelharmoni med karamelliserade Fridaäpplen från Österlen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor.
Dryck: Ruppertsberger Riesling Auslese 2014



Avec
Grönstedts VO och Facile Punsch.
Ansvariga för nobelmenyn
Ansvariga för maten vid Nobelmiddagen var chefkocken Tom Sjöstedt (för andra året i rad) tillsammans med dessertkonditor Daniel Roos. Förra året blev Tom Sjöstedt först med att servera en vegetarisk rätt på nobelmiddagen. Längst ner i artikeln hittar du några av de recept Tom Sjöstedt har gjort för Allt om Mat genom åren.






Bilder från Nobelmiddagen:
https://www.instagram.com/p/BrPXrKQh_Q-/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loadinghttps://www.instagram.com/p/BrPhrEeFy6X/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loadinghttps://www.instagram.com/p/BrOeyRjhzif/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading
... och så avslutar vi med ett litet oskyldigt misstag 😅 ❤️
https://www.instagram.com/p/BrOEofzB4nn/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading