Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Ernst Kirchsteiger är en av alla de kändisar som har lanserat vin.Ernst Kirchsteiger är en av alla de kändisar som har lanserat vin.Ernst Kirchsteiger är en av alla de kändisar som har lanserat vin.
Leif GW Perssons viner är mycket populära på Systembolaget.Leif GW Perssons viner är mycket populära på Systembolaget.Leif GW Perssons viner är mycket populära på Systembolaget.
Billigaste rödvinsflaskan är Tina Nordströms ”Le Bistro”.Billigaste rödvinsflaskan är Tina Nordströms ”Le Bistro”.Billigaste rödvinsflaskan är Tina Nordströms ”Le Bistro”.
Jill Johnson kallar sin serie av viner för ”Nashville Stories”.Jill Johnson kallar sin serie av viner för ”Nashville Stories”.Jill Johnson kallar sin serie av viner för ”Nashville Stories”.
1 AV 4
Ernst Kirchsteiger är en av alla de kändisar som har lanserat vin.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
2 AV 4
Leif GW Perssons viner är mycket populära på Systembolaget.
Foto: PER MIKAELSSON / MERITZO PICTURES
3 AV 4
Billigaste rödvinsflaskan är Tina Nordströms ”Le Bistro”.
Foto: Cecilia Möller/TV4 / Cecilia Möller/TV4
4 AV 4
Jill Johnson kallar sin serie av viner för ”Nashville Stories”.
Foto: Pressbild / Spring Wine & Spirits

Här är kändisvinerna som säljer bäst – och sämst

Premium Leif GW Persson, Måns Zelmerlöw och Laila Bagge. De är bara några av alla de svenska kändisar som de senaste åren breddat sina karriärer och testat vingarna i vinbranschen. Men hur bra säljer egentligen de omtalade vinerna? Vi har dykt ner i statistiken och listat säljsiffror från 13 stora kändisviner.

Se här vilka av kändisarnas viner som sålde bäst – och sämst – under 2021!

Att kändisar ger sig in i dryckesvärlden och lanserar vin blir vanligare för varje år som går. Idag är det nästan en omöjlighet att gå förbi vinhyllorna på Systembolaget utan att stöta på ett bekant namn eller ansikte bland flaskor och boxar.

Men hur bra säljer egentligen alla dessa viner? Allt om Vin och Allt om Mat har grävt i fjolårets statistik och listat hur populära de olika kändisvinerna är bland svenska folket.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.