Här är godaste kallrökta laxen till jul – stort test
Skivad kallrökt lax är en lättanvänd delikatess, populär inte minst till jul och nyår. Allt om Mat testade åtta olika sorter, där en som var eko-märkt fick högsta betyg för konsistens och smak och en bottenbetyget 1.
Kallrökt, skivad lax i platta paket är en bra sak att ha hemma i kylen. Det anser smakpanelen, som består av medlemmar ur redaktionen på Allt om Mat. De tunna laxskivorna har ett brett användningsområde; de passar exempelvis i en förrätt, på smörgåstårtan och på en festlig buffé. Men de är också en utmärkt ingrediens i vardagslag; i en laxpasta eller som smakrikt pålägg på mackan.
Viktigt med rökighet och sälta
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.