Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Tv4

Här är deltagarna i jubileumssäsongen av Hela Sverige bakar

Nu är det dags för 12 nya hemmabagare att göra upp i TV4-programmet Hela Sverige bakar, som i år firar 10 år i rutan. Bland årets tävlande finns allt från skolkuratorer och musikalartister till sjuksköterskor och studenter, med en gemensam dröm att ta hem vinsten. 

– Det är självförverkligandet som jag tror att tittarna tycker om att se, man behöver se andra våga för att själv våga, säger Tina Nordström, programledare i Hela Sverige bakar. 

Idag, den 22 september, är det säsongspremiär för Hela Sverige bakar: TV4-programmet där hemmabagare tävlar om den prestigefyllda vinsten där ett bokkontrakt ligger i potten. I år är det 10 år sedan programmet visades för första gången, det firas med en rad tillbakablickar och besök från tidigare säsongers vinnare. 

I det första programmet får de tävlande baka prinsesstårta – samma uppgift som deltagarna i det första avsnittet för tio år sedan fick. Det är bakprofilerna Elisabeth Johansson och Johan Sörberg som får i uppgift att smaka och bedöma skapelserna. 

– I år får vi se ett nytt gäng duktiga hemmabagare från Sveriges alla hörn som verkligen vågar ta ut svängarna och visa oss domare vad de går för i köket. Vi får se kreativitet och nyskapande, men framför allt en massa bakglädje, säger Johan Sörberg i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Jesper Blomqvist: ”Folk är överraskade över att jag kan baka” 

”Man går ju lite igång”

Likt föregående år är det matprofilen Tina Nordström, tillsammans med skådespelaren Johan Östling, som leder programmet. Hon tror att Hela Sverige bakar går hem bland svenska folket av flera anledningar – exempelvis att man som tittare kan bli inspirerad att våga satsa på sin passion. 

– Dels älskar man att se andra förverkliga en dröm, det är rätt så vackert att se faktiskt. Bagarna har bakat länge men kanske inte vågat göra något liknande tidigare. Det är självförverkligandet som jag tror att tittarna tycker om att se, man behöver se andra våga för att själv våga, säger Tina Nordström till Allt om Mat. 

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2021

Fredrika Hartzell 27 år, Key account Manager, Stockholm

Beate Baranovska – 28 år, Röntgensjuksköterska, Värnamo

Amanda Svensson: –25 år, Student, Helsingborg

Nancy Gül – 27 år Skolkurator, Skövde

Andréa Ask – 25 år Operatör, Södra Vi

Stephanie Johansson 29 år, Privatrådgivare, Drängsered

Dennis Larsson – 31 år, Processtekniker, Alunda

Marlen Österman – 46 år, Kurator och förbättningsledare, Göteborg

Simon Hallin – 38 år, Produktchef, Stockholm

Amadeus Dahlgren – 25 år, Musikalartist, Mölnlycke

Jennie Sterner – 52 år, Evententreprenör, Arboga

Markus Dahlberg – 42 år, Projektledare, Södertälje

Läs mer: Tina Nordström: ”Jag tycker om att inte hänga med”