Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Gustav Leonhardt har tidigare vunnit årets kock – nu ska han tävla i Bocuse d'Or, kock-VM.
Gustav Leonhardt har tidigare vunnit årets kock – nu ska han tävla i Bocuse d'Or, kock-VM.
Gustav Leonhardt har tidigare vunnit årets kock – nu ska han tävla i Bocuse d'Or, kock-VM.
1 AV 2
Enkla knepet gör rivningen lättare
2 AV 2
Gustav Leonhardt har tidigare vunnit årets kock – nu ska han tävla i Bocuse d'Or, kock-VM.

Gustav Leonhardt är vinnare av Bocuse d'Or Sweden 2023

På tisdagskvällen stod det klart att det blir Gustav Leonhardt som ska representera Sverige i prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or 2024 och 2025. I den spännande finalen blev det till slut Gustav Leonhardt som lyckades imponera mest, och därmed fick den högsta slutpoängen när tävlingsrätterna bedömts av juryn. 

– Nu startar min jakt på det svenska guldet i Bocuse d’Or, säger Gustav Leonhardt i ett pressmeddelande.

På tisdagen avgjordes finalen i uttagningen till den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d'Or på Münchenbryggeriet i Stockholm. Det blev tidigare Årets kock-vinnaren Gustav Leonhardt som lyckades imponera mest, och slog därmed de andra finalisterna Christian Siberg och Martin Karlsson. Vinsten innebär att Gustav Leonhardt ska representera Sverige i den europeiska kvaltävlingen i Bocuse d’Or Europe 2024 – och om han där hamnar bland de 10 bästa tar han sig till den stora världsfinalen i Lyon 2025.  

– Jag är superglad, lättad och förväntansfull. Allt på samma gång och jag är så tacksam för hela mitt fantastiska team. Jag har planerat för den här finalen under lång tid och det är en dröm att få representera Sverige i Bocuse d’Or. Nu startar min jakt på det svenska guldet i Bocuse d’Or, säger Gustav Leonhardt i ett pressmeddelande. 

Kolja och fläsklägg var huvudråvarorna i de tävlandes finalrätter.
Kolja och fläsklägg var huvudråvarorna i de tävlandes finalrätter.
Kolja och fläsklägg var huvudråvarorna i de tävlandes finalrätter.
1 AV 2
Kolja och fläsklägg var huvudråvarorna i de tävlandes finalrätter.
Foto: Pressbild
2 AV 2

Kolja och fläsklägg på menyn

De två vinnarrätterna, som tillagades för tio personer vardera, bestod av kolja och fläsklägg som huvudråvaror. Såhär motiverade juryn, med stjärnkocken Tommy Myllymäki i spetsen, vinnaren: ”Han har med stor teknisk skicklighet tillagat och presenterat två rätter i absolut världsklass. Ett exemplariskt utförande samtidigt som hela teamet bjöd på mycket energi och visade stor entusiasm i tävlingsköket”.

Gustav Leonhardt

Ålder: 26

Bor: Stockholm

Gör: Kock och vinnare i Årets kock 2021

Bakgrund: Har tävlat med Juniorkocklandslaget, Kocklandslaget och som commis (assistent) i Boucuse d’Or. Utbildad vid Stockholms hotell- och restaurangskola.

 

Läs mer: ”Gottigheter”: Så gör du lyxig – och billig – mat