Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Han gjorde Sveriges godaste glass – här är superknepen

Tidigare i år tog Kenny Mattsson hem segern i glass-SM och kan därför titulera sig som Sveriges just nu bästa glassmakare. Till Allt om Mat delar han med sig av sina smarta och enkla knep för hur du lyckas med glassen på hemmaplan – och vilka vanliga fallgropar man ska se upp för för att få till perfekt krämig och god glass. 

Ta del av glassmästarens hemligheter som gör dig till ett proffs på hemgjord glass här! 

Att bjuda på hemgjord glass till dessert efter en god middag är ofta uppskattat, men det är inte alltid helt enkelt att få till en perfekt krämig glass som smakar mycket. 

Så hur gör man då för att få till en god glass på hemmaplan? Vilken utrustning krävs? Och vilka ingredienser ska man satsa på? Allt om Mat har pratat med Sveriges just nu bästa glassmakare, som här ger sina bästa tips på hur du blir ett proffs på att göra glass.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.