Halloweenfest - recept till lyxig middag helt i svart
Fira halloween med en lyxig middag med oxfilé, svart sangria och hemgjord lakritsglass. Här är recept till en elegant meny där det mesta går i svart – från välkomstdrinken till desserten.
Sugen på en festlig middag med det lilla extra? Då är den här menyn komponerad av Lisa Eisenmann Frisk och Monica Eisenmann perfekt. En middag i svarta nyanser med blodröda inslag - se recepten här!
Halloweenmeny
HALLOWEENMENY DRINK & TILLTUGG
Svart Sangria Chips + gräddfil med stenbitsrom, rödlök och gräslök
FÖRRÄTT
Svart risotto med rödbetschips
HUVUDRÄTT
Helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré
DESSERT
Snabb och enkel lakritsglass
Fördrink
Tilltugg med rom
Huvudrätt med oxfilé
Efterrätt med lakrits
MATCHA MAT & DRYCK
TILL HELSTEKT OXFILÉ: Seghesio Sonoma Zinfandel 2020 (22562), USA, 239 kr. Generöst och smakrikt rödvin med toner av mogna körsbär, plommon, örter och fatkryddor. Lång och maffig eftersmak.
TILL LAKRITSGLASS: Domaine Pouderoux 2021 (7806), Frankrike, 106 kr (50 cl). Ekologiskt starkvin med nyansrik smak som påminner om körsbär, russin och en lätt pepprighet. Fint avvägd sötma.
ALKOHOLFRITT TILL FÖR- OCH VARMRÄTT: Nigrum (1925), Sverige, 46 kr (33 cl). Must gjord av svarta vinbär och druvor. Intensiv smak med sötsyrliga, lite kryddiga drag.
Läs också: 8 recept på läskigt goda bakverk till halloween
Läs också: Allt du vill veta om halloween och varför vi firar högtiden