Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Röding med örthollandaise
Röding med örthollandaise
Röding med örthollandaise
Röding med örthollandaise Foto: Martin Löf

Grillat med Per Morberg

Skådespelaren och kocken Per Morberg älskar att grilla. Här delar han med sig av favoritrecepten.

Per Morbergs bästa grilltips:

ASKGRÅ KOL

✤ Tänd grillen i god tid och börja inte grilla förrän glöden är askgrå!

KVALITET

✤ Använd grillkol av bra kvalitet, gärna briketter som ger längre glödtid.

FÖRBERED

✤ Ta fram det som ska grillas så att det hinner bli rumstempererat.

GÖR RENT

✤ Gör rent gallret med stålull eller stålborste innan du börjar och smörj sedan in det med lite olja.

BRA RÅVARA

✤ Var noga med råvaran: Välhängt marmorerat kött, riktigt färsk fisk, färska skaldjur, fräscha grönsaker, svindyr olja, en bra pepparkvarn, färska örtkryddor och ett bra salt.

Ps. Här kan du köpa Morbergs förkläde i läder