Grillat med Per Morberg
Skådespelaren och kocken Per Morberg älskar att grilla. Här delar han med sig av favoritrecepten.
Per Morbergs bästa grilltips:
ASKGRÅ KOL
✤ Tänd grillen i god tid och börja inte grilla förrän glöden är askgrå!
KVALITET
✤ Använd grillkol av bra kvalitet, gärna briketter som ger längre glödtid.
FÖRBERED
✤ Ta fram det som ska grillas så att det hinner bli rumstempererat.
GÖR RENT
✤ Gör rent gallret med stålull eller stålborste innan du börjar och smörj sedan in det med lite olja.
BRA RÅVARA
✤ Var noga med råvaran: Välhängt marmorerat kött, riktigt färsk fisk, färska skaldjur, fräscha grönsaker, svindyr olja, en bra pepparkvarn, färska örtkryddor och ett bra salt.
Ps. Här kan du köpa Morbergs förkläde i läder