Gör din egen raw nutella – fri från socker, gluten och mjölk
Tillhör du typen som inte kan ha en nutellaburk hemma utan att äta upp allt i ett nafs? I så fall kanske den här nyttigare varianten kan vara något för dig. Dessutom perfekt för veganer och allergiker!
Du behöver:
• 2,25 dl hasselnötter (gärna blötlagda i 8-10 timmar men går bra utan blötläggning också)
• 1/2 dl agave- eller lönnsirap
• 1/2 dl raw kakao
• 1 tsk vaniljpulver
• 1/4 tsk havssalt
• 2-4 msk mandelmjölk
Gör så här:
Mixa hasselnötterna i en matberedare eller mixer tills de får en smörig och slät konsistens. Det kan ta mellan 10 och 15 minuter.
Häll i sirap, kakao, vaniljpulver och salt och blanda till en jämn smet. Tillsätt mandelmjölk tills nutellan har fått en bredbar konsistens. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kakao eller sirap.
Bildkälla: Thesweetlifeonline.com och Girlmakesfood.com