Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gör din egen raw nutella – fri från socker, gluten och mjölk

Tillhör du typen som inte kan ha en nutellaburk hemma utan att äta upp allt i ett nafs? I så fall kanske den här nyttigare varianten kan vara något för dig. Dessutom perfekt för veganer och allergiker!

Du behöver:

2,25 dl hasselnötter (gärna blötlagda i 8-10 timmar men går bra utan blötläggning också)

1/2 dl agave- eller lönnsirap

1/2 dl raw kakao

1 tsk vaniljpulver

1/4 tsk havssalt

2-4 msk mandelmjölk

Gör så här:

Mixa hasselnötterna i en matberedare eller mixer tills de får en smörig och slät konsistens. Det kan ta mellan 10 och 15 minuter.

Häll i sirap, kakao, vaniljpulver och salt och blanda till en jämn smet. Tillsätt mandelmjölk tills nutellan har fått en bredbar konsistens. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kakao eller sirap.

Bildkälla: Thesweetlifeonline.com och Girlmakesfood.com