Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 3
Lyxa till sommarens grillning med saltsten
2 AV 3
3 AV 3
Foto: Eva Hildén / Bonnier Fakta

Godaste tillbehöret till fisk – mästerkockens recept

Potatis, rom och crème fraîche är en oslagbar kombination. Och tillsammans med fisk blir det en riktig pangmiddag. 

Ta del av det enkla och lyxiga receptet, signerat vinnaren av 2023-års ”Sveriges Mästerkock”, här! 

Ingenting säger sommar mer än färskpotatis och en god bit fisk. Det finns mängder av varianter att tillaga sin färskpotatis på, och här delar Nazuk Turdieva, vinnare av Sveriges Mästerkock 2023, ett av sina favoritrecept, som passar utmärkt till fisk. 

Nazuk Turdieva tycker att ett härligt fat med färskpotatis, rom och crème fraîche är det bästa tillbehöret till fisk.Nazuk Turdieva tycker att ett härligt fat med färskpotatis, rom och crème fraîche är det bästa tillbehöret till fisk.Nazuk Turdieva tycker att ett härligt fat med färskpotatis, rom och crème fraîche är det bästa tillbehöret till fisk.
Nazuk Turdieva tycker att ett härligt fat med färskpotatis, rom och crème fraîche är det bästa tillbehöret till fisk.

Allt du behöver göra är att lägga crème fraîche i botten på ett fat, och sedan toppa med nykokt färskpotatis, rom och gräslök och dill. Resultatet blir ett vackert fat, som passar lika bra till en lyxig vardagsmiddag, som att servera på sommarens fester. Enkelt, lyxigt – och riktigt smarrigt! 

Klicka här för att komma till Nazuks blogg och receptet! 

Läs mer:

10 guldkorn att spana in under semestern i sommar