Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glöggmingel med lyxiga praliner

Choklad är godast till glöggen! Här är sju förföriska recept.

Våga prova något nytt på årets stora glöggfest. Bjud på förföriska hemgjorda praliner, kaneldoftande chokladfondue och effektfull chokladgran. Annelie Kejroth bjuder på sina bästa recept med härliga julsmaker.

– Det här kan alla göra! Vill du bjuda på det lilla extra letar du efter god choklad hos någon chokladbutik men det går också bra att ta det du har tillgång till.

Annelie är karriäristen som sadlade om och satsade på sin stora passion för choklad.

– Jag startade i en källare med en enkel liten tryffel som jag kompletterade med praliner jag köpt in från Frankrike. Jag fick mycket positiva reaktioner så det rullade på och företaget kunde växa successivt, säger hon. I dag är hon är stadens okrönta chokladdrottning i Uppsala där hon både levererar choklad till fina restauranger och driver en liten butik och kafé. Hon uppmanar alla att ta sig tid att verkligen njuta av choklad.

– Man ska ta sig tid att smaka och analysera – choklad är nyttigt och gott. Njut mer!

Här bjuder hon på en härlig chokladbuffé till glöggkalaset.

– Det här kan alla göra! Vill du bjuda på det lilla extra letar du efter god choklad hos någon chokladbutik men det går också bra att ta det du har tillgång till. Min favorit Just nu är Dominikanska republiken från F Pralus.

Chokladdrottningen

Namn: Annelie Kejroth.

Yrke: Driver Annelie K Choklad AB i Uppsala.

Så smälter du chokladen:

Finhacka chokladen. Lägg två tredjedelar i en skål och kör den i mikron i små korta intervaller, cirka 15 sekunder. Rör om mellan omgångarna. Observera att vit choklad smälter fortare än mörk. Rör ner den resterande tredjedelen hackad choklad tills den smälter och du har en slät chokladsmet.