Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

GB tar bort 7 glassar från sitt sortiment - en riktig klassiker försvinner

Varje år lanserar glassjätten GB Glace nya glassar - både glasstrutar, pinnar och ibland bägare. Men för att få plats med de nya smakerna måste några av glassarna sedan tidigare plockas bort. Inför glassäsongen 2022 försvinner 7 glassar, bland annat en Magnum och klassikern Igloo.

När Allt om Mat avslöjade årets nyheter från glassjätten GB Glace blev engagemanget stort. Reaktionerna brukar även bli många när glassproducenten rensar i frysdiskarna för att få plats med de nya glassarna. 2022 handlar det om sju glassar som försvinner ur sortimentet, bland annat en riktig klassiker - isglassen Igloo. Hela fyra av de glassar som försvinner nu var däremot nyheter förra året. Se listan här.

Cornetto Soft

Nyhet förra året som nu tas bort ur sortimentet. Den får en ersättare i nya Cornetto Soft Cookie and Chocolate.

Cornetto Dragon

Även den här struten var en nyhet 2021 men tas nu bort. I stället får strutälskare hoppas på nya glassen Salty Licorice, en strut fylld med vaniljglass doppad i lakrits.

Solero Mango

En fruktglass försvinner. Solero Exotic som återvände förra året blir dock kvar.

Disney Olaf

Olaf är en populär Frost-karaktär men glassen som bär snögubbens namn blev inte långlivad. Nu bereder GB i stället plats för prinsessorna Anna och Elsa genom lanseringen av struten Snowflake.

Igloo cola

Foto: GB Glace

En riktig klassiker som gjorde comeback förra året men nu lämnar oss igen. Dubbelpinne för nostalgiker men inget för nya generationens glasskonsumenter?

Magnum Ruby

En rosa Magnum med rubychoklad kastar nu in handduken. En ny Magnum för de som gillar dubbel choklad och mandel lanseras 2022.

Ben and Jerrys Cookie Dough Wich

En pinnglass, Salted Caramel Brownie Peace Pop, ersätter den här dubbelmackan.

Läs också: