Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Helen Pé

Frida Skattberg är ny bloggare på Allt om Mat: "Jag älskar att bjuda folk på fika"

Receptkreatören och bloggaren Frida Skattberg flyttar sin succéblogg till Allt om Mat där hon kommer att bjuda på mer matlagning. Välkommen Frida, hur känns det?

–  Det känns jättebra, och på tiden tycker jag att bloggen flyttar till en sajt där den passar in bättre. Det känns som att jag når helt rätt målgrupp så jag är väldigt peppad. Min blogg handlar ändå mest om bakning så det känns väldigt naturligt att vara på Allt om Mat där det bara är bakning och matlagning. Det ska bli jättekul!

Vad kommer följarna att få se för typ av innehåll i bloggen?

– Innehållet blir i stort sett samma som tidigare, men jag planerar att ha mer matlagning. Jag äter vegetarisk kost så det blir många recept på vegetarisk mat som jag också vet sedan tidigare är uppskattat. Det känns väldigt passande också för Allt om Mat.

Vad har du för relation till Allt om Mat?

– Jag läser tidningen och följer er i sociala kanaler så jag hittar mycket inspiration hos er, jag följer även de andra bloggarna. Jag får en bra känsla av Allt om Mat, materialet är väldigt härligt.

Vilket är ditt mest klickade recept?

– Det är lite beroende på årstid, men mitt mest populära recept är min himmelska jordgubbstårta. Jag skulle nästan kunna ha bara det receptet på bloggen och leva på bara det, så mycket klickas det. Det är helt otroligt. Intresset brukar komma innan mors dag och hålla i sig till det att de svenska jordgubbarna är slut. Det betyder väldigt mycket att ha ett sådant recept som nästan har blivit en klassiker, det är så roligt att se att många bakar den.

Hur ser en typisk dag ut för dig?

– Jag ställer ingen klocka på morgonen om jag inte ska iväg, men jag har tre hundar som ska ut så jag brukar gå upp ganska tidigt ändå. Det första jag gör är att ta fram ägg och smör ur kylskåpet så det blir rumsvarmt. Sedan äter jag frukost framför mejlen och går igenom sådant jag ligger efter med. Och sedan börjar jag baka. Jag försöker baka så mycket jag kan varje dag så jag också hinner fota bakverken innan det blir mörkt. Sedan redigerar jag bilderna och skickar utkast till kund om det är ett sådant uppdrag. Annars bloggar jag och kanske redigerar en video.

Du kommer snart med en ny bok– Baka i långpanna deluxe. Varför just långpanna?

– Jag älskar att baka i långpanna. Jag tycker om när det är enkelt, vilket det oftast är när man bakar i långpanna. Och jag gillar när man får mycket på en gång, det är väldigt generöst. Jag älskar att bjuda på fika och ska man bjuda många kan det räcka att baka två olika kakor i långpanna. Jag har också insett att det mest efterfrågade i min blogg är just långpannerecept, så det kändes helt rätt. Jag tycker att boken blev superfin.

Vilket är ditt favoritrecept i nya boken?

– Det måste nog vara omslagstårtan som är en prinsesstårta, den blev verkligen helt perfekt. I och med att den är så stor så är det inte så mycket pill, det är bara att lägga över marsipanen. Den är enkel att baka och rolig att bjuda på.

Vad har du för planer för 2020?

– Först och främst ska jag bli mamma, att lyckas komma ända dit är mitt viktigaste mål. Jag ska vara lite föräldraledig men jag ska också börja fundera på nästa bok, vad det kan bli för tema på den. Jag håller även på med egen design på köksverktyg och ska starta en app.

Namn: Frida Skattberg.

Ålder: 26 år.

Yrke: Receptkreatör samt driver bloggen Baka med Frida. Aktuell med boken Baka i långpanna deluxe

Familj: Maken Robert och tre hundar.

Bor: Gotland.

Fridas bakblogg hittar du här.