Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Per Ranung

Fredagsgourmet! Lök- och olivpizza | Grillade lammspett med sparris

Få upp värmen vid årets första grill med nybakad pizza till förrätt och grilla sedan lammspett och sparris.

”Fredagsgourmet” är en lyxigare middag som passar utmärkt till helgen, men som inte tar mer än en timme att slänga ihop.

Förrätt: Lök- och olivpizza

Lök- och olivpizzan fixas enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås.  

Foto: Per Ranung

 Lök- och olivpizza. Foto: Per Ranung

Medan grillen blir het är det trevligt att bjuda på något rejält som går snabbt att göra, som lök- och olivpizzan. Här hittar du receptet. 

Varmrätt: Grillade lammspett med sparris och yoghurtsås

Lamm är ett av de godaste kötten att grilla. Det behåller sin saftighet och smak och kan bära många olika kryddningar utan att tappa sin karaktär.

Foto: Per Ranung

 Grillade lammspett med sparris och yoghurtsås.

Små köttbitar på spett går snabbt att grilla. Allt går också att steka i vanlig grillpanna om du inte har någon utomhusgrill. Här hittar du receptet. 

Att dricka till pizzan

Domäne Wachau Riesling -Selection 2015 (4318) Österrike, 99 kr.

Vitt vin med ung, aptitretande fräschör. Toner av päron, citrus och örter.

Att dricka till lammspetten

Lionhearted of the Barossa Shiraz 2014 (2129) Australien, 115 kr.

Smakrikt och generöst rödvin med inslag av plommon, mynta, lakrits och med en finstämd pepprighet. 

Alkoholfritt

Grönsöömust 2015 (1970) Sverige, 49 kr. Äppelmust med friska, rena äppliga toner och fint balanserad sötma.

Av: Charlotte Jenkinson. Styling: Anna Grandin. Foto: Per Ranung

Bok-tips! "Grilla med Allt om Mat" för bara 40 kr

Köp boken här!