Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Lina Eriksson

Fredagsgourmet! Lätt laxsashimi | Chia- och chokladpudding

Superlätt, snabbt, gott och nyttigt! Varva ner med en fräsch laxsashimi med fänkålssallad och sojamajonnäs. Avrunda med en chia- och chokladpudding

”Fredagsgourmet” är en lyxigare middag som passar utmärkt till helgen, men som inte tar mer än en timme att slänga ihop. Allt med passande dryck.

Varmrätt: Laxsashimi med fänkålssallad och sojamajonnäs

Minimalt med matlagning men med en smak och konsistens i toppklass! Salt, syrligt och krispigt till lent, mjukt och krämigt. Dessutom nyttigt!

Foto: KARL ANDERSON PHOTOGRAPHY

Ta fram ingredienserna till majonnäsen på morgonen så att de har samma temperatur, vilket gör det lättare att lyckas.

Tips! Både majonnäs och crunch kan göras i förväg. Majonnäs som blir över håller en vecka och är god till fisk, skaldjur, kyckling och biff.

Efterrätt: Chia- och chokladpudding

Den lätta laxsashimin ger plats till en stadigare efterrätt med choklad och chiafrön.

De hyllade fröna har många fördelar rent näringsmässigt men inte så värst mycket egen smak. I puddingen bidrar de med en lite geléaktig och krispig konsistens och även en skön mättnad.

Att dricka till laxsashimi

Wisby Pils (1570) Sverige, 18:90 (33 cl).

Friskt med behaglig beska, inslag av färska citrusfrukter, örter och en liten brödig ton. 

Att dricka till desserten

Barão de Vilar 10 Year Old Tawny (8005) Portugal, 99 kr (37,5 cl).

Portvin med fin sötma, drag av russin, nötter och choklad.

Alkoholfritt

Störtebeker 1402 0,4% (1900) Tyskland, 11:90 (33 cl).

Eko-öl med frisk, lite syrlig smak med toner av citrus och örter. Balanserat.