Fredagsgourmet! Krämig pasta med grillade grönsaker | Hallonkompott
Fixa fredagskänslan med krämig pasta med grillade primörer och smörstekta toppmurklor. Avrunda middagen med en lättlagad hallonkompott med italiensk touch.
- För att skapa lite sommarkänsla lägger jag primörer på grillen; då får smaken också en extra skjuts. Det får den krämiga pastan också av toppmurklornas svampsmak. Hittar du inte toppmurklor kan du istället ta skogschampinjoner och smaksätta med lite tryffelolja...
- För att göra det extra fredagsmysigt serverar jag en sötsyrlig hallondessert toppad med mascarponefluff till dessert.
/Cecilia Lundin, kock
Krämig färsk pasta med grillade grönsaker
Nykokt pasta i grädd- och ostsås får smak av primörer och murklor. Får du inte tag på murklor kan de ersättas med skogschampinjoner. Klicka här för recept.
Hallonkompott med mascarponefluff
Lättlagad efterrätt med hallon och citron. Klicka här för recept.
Att dricka till pastan:
Mulderbosch Chardonnay 2014 (6006) Sydafrika,
119 kr. Vitt vin i ganska smakrik och frisk stil med toner av tropisk frukt, nötter och ett fint rostat inslag.
Alkoholfritt:
Värmdö Reinetter Belle de Boskoop 2014 (1946) 0%, Sverige, 59 kr. Äppelmust med ren och lite stram smak med drag av syrliga äpplen och ett stråk örter.
Att dricka till hallonkompott:
Brachetto d´Acqui Braida 2014 (6260) Italien, 85 kr (37,5 cl). Pärlande rött och sött vin med aromatiska toner, inslag av mogna hallon och en markerad fruktsyra.
Konceptet ”Fredagsgourmet” är ett stående inslag i Allt om Mat. Det är en lyxigare middag som passar utmärkt till helgen, men som inte tar mer än en timme att slänga ihop. Alltid med passande dryck!
Av: Cecilia Lundin Styling: Anna Grandin Foto: Björn Tesch