Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fredagsgourmet! Grillat & färskpotatis = sommarkänsla klart på en timme

Nu tar vi varje tillfälle att äta ute! Ryggbiffen grillas hel till potatissalladen som är smaksatt med getost. Efter detta blir det givetvis en dessert med jordgubbar.

Matredaktören om menyn:

”Jag äter grillat så ofta som möjligt på sommaren. Här steks köttet helt och får vila innan det skivas. Det blir ett lite elegantare sätt att äta kött, istället för en stor tung köttbit på tallriken. Sedan älskar jag kronärtskockor! Välj de inlagda med stjälk. De är jättegoda att steka.”

Varmrätt: Grillad ryggbiff med grön färskpotatis-sallad och getost

Foto: Ulrika Pousette

Välj kött av bra kvalitet, gärna ekologiskt med mycket marmorering och fettkappan kvar. Rumstemperera köttet en stund och torka snittytan för bästa stekyta. Klicka här för recept. 

Efterrätt: Jordgubbar med frostig kokos och macadamia

Foto: Ulrika Pousette

Jordgubbarna får sällskap av söta nötter och kokosflagor som steks frasiga i panna. Kokosflagor finns i välsorterade matbutiker och i hälsokostbutiker. Klicka här för recept. 

Matcha mat och vin

Att dricka till ryggbiffen:

Les Lauzeraies Tavel 2015 (2724) Frankrike, 109 kr. Rosévin i ganska smakrik stil med distinkta toner av röda äpplen och körsbär. Bra intensitet och längd i eftersmaken

Att dricka till desserten:

Château du Juge 2010 (4197) Frankrike, 79 kr (37,5 cl). Vitt sött vin med drag av -torkad frukt, mandel och honung. Fruktsyra som balanserar sötman.

Alkoholfritt till biffen:

Roomi (1923) Sverige, 69 kr. Ekologisk must av svarta vinbär och aroniabär. Intensivt bärig smak, inslag av örter och skog.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!