Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Lyxigt och magiskt gott tilltugg
2 AV 2

Godaste våfflorna till våffeldagen: halloumivåfflor med löjromsdipp

Sugen på att prova en spännande variant på våfflor? Till dessa godingar behöver du endast halloumiost och potatismjöl. Dippen gör du enkelt med crème fraîche, lök, citron och rom. En lyxig helgfavorit, gärna ihop med något bubbligt i glaset! 

Våffeljärnet går att använda till mängder av olika saker, och den senaste tiden har det blivit populärt att göra allt från varma mackor till tacos i järnet. 

Med hjälp av riven halloumiost kan du göra en lättlagad och otroligt god variant på våfflor. De krispiga och salta ostvåfflorna passar fint ihop med den lena dippen gjord på crème fraîche, valfri rom, gräslök, rödlök och kanderade citronskal. 

Detta är den ultimata rätten när du vill imponera lite extra på gästerna, utan att behöva stå flera timmar i köket!

Foto: FOTOGRAF HELéN PE / HELéN PE

Här hittar du receptet: