Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Allt om Mat

Förra årets mest populära recept på Instagram

Ett härligt matår har nått sitt slut, och vi går nu in i ett nytt, spännande 2022. Här har vi samlat de mest gillade recepten från Allt om Mat:s Instagram från året som gått. Baskisk cheesecake, krämig fläskfilégratäng och smashad parmesanpotatis – här hittar du recept på 10 läckra maträtter och bakverk du bara måste laga i år! 

De senaste åren har sociala medier vuxit till att bli en enormt stor och viktig plats för personer som är på jakt efter matinspiration. Intresset för mat har fullkomligt exploderat, inte minst på populära apparna Instagram och TikTok, där det i dag finns fler ”foodies” än någonsin. Här delas dagligen bilder, filmer, recept, inspiration, tips och trix inom tema mat och dryck – och intresset tycks bara bli större och större.  

På Allt om Mat:s Instagramkonto, som har en stor följarskara, har mängder av människor engagerat sig under året som gått. Här har vi samlat de 10 topp mest gillade bilderna från Instagramflödet från gångna året – och det visar sig att de mest populära recepten sträcker sig från trendiga desserter och mjuka kakor till lyxiga förrätter och mustiga middagsgratänger. 

Kolla in hela listan, där de 10 mest populära recepten står utan inbördes ordning. Kanske hittar du en ny favorit att testa redan i dag? 

Allt om Mat:s topp 10 mest gillade recept 2021 

Trendig cheesecake

Krämig soppa

Festlig förrätt

Sötsyrligt bakverk

Krispig potatisrätt

Lyxig Skagen

Glassig snickerstårta

Drömmig päronkaka

Krämig gratäng med filé

Maffig toscakaka

Läs vidare: 

8 trendiga rätter som alla pratar om

Hippa husmansrätterna du måste laga

Goda och heta grytor att laga till middag