Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Tekniken som gör det finhackat direkt
2 AV 2

Fläskfilégrytor – recept på 5 goda grytor med fläskfilé

En mustig gryta fungerar lika bra som vardagsmat som till festen. Vi har samlat 5 recept på fantastiskt goda fläskfilégrytor att njuta av mitt i veckan eller som helgmat. Du får även tips från vår kock och matredaktör Cecilia Lundin om hur du tillagar fläskfilé på bästa sättet.

Fläskfilé är ett kött som går snabbt att laga. Här berättar Cecilia Lundin vad du ska tänka på när du tillreder fläskfilé.

Kort tillagningstid

Fläskfilé är ett mycket mört kött som inte behöver lång tillagningstid. Tvärtom, kokas den för länge blir den torr.

Bryn fläskfilén till din gryta

Putsa och skär köttet i skivor eller strimlor och bryn det i smör eller olja så at det får fin färg. Tillsätt övriga grytingredienser och låt grytan koka så läng som receptet anger så att alla smaker kommer fram.

Kryddor som passar bra till fläskfilé

Eftersom fläskfilé är ett milt kött tål det både milda och starkare smaksättningar och kryddor. Fläskkött generellt passar väldigt bra med örtkryddor såsom timjan, rosmarin och basilika och även med frukter, till exempel äpplen, ananas och banan. Men även kryddor som till exempel curry, chili och heta paprikaröror. Fläskfilé passar därför att laga med hela världens smaker, i thailändsk wok, i en indisk currygryta, på spett med karibiska kryddor eller i en gryta med skogssvamp, grädde och några krossade enbär.

Recept på 5 goda grytor med fläskfilé

Fläskfilé är ett kött som gör sig perfekt i en gryta. Köttet blir mört och drar åt sig kryddor och smaker på ett utmärkt sätt. Här är recept på 5 riktigt goda fläskfilégrytor.

 

Läs också: 10 goda grytor att laga till middag - från vegogryta till lammgryta, boeuf bourguignon och kycklinggryta