Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Älgfärsbiffarna blir godast om de steks i en grillpanna.Älgfärsbiffarna blir godast om de steks i en grillpanna.Älgfärsbiffarna blir godast om de steks i en grillpanna.
Älgfärsbiffarna blir godast om de steks i en grillpanna. Foto: Susanne Almers

Festmat för många

Festmat recept. Allt från minipizzor till barnkalaset till grillade pilgrimmsmusslor till det vuxna sällskapet. Vi har recept för en riktigt fin festmåltid hemma.

Festmat behöver inte vara svår och dyr. Här är recept på festmat för alla smaker: från dfisksoppa till hemlagad hamburgare. För dig som känner att du vill lyxa till det lite mer kan du slå till på en fylld fläskfilé med mozzarellaost och parmaskicka.

Fylld Fläskfilé: Italienska godsaker som mozzarellaost, parmaskinka och färska örter. Bra bjudmat då köttet kan förberedas i god tid. Servera gärna med klyftpotatis och en rödvinssås.

Vet du att du kommer ha vegeterianer över på fest så kan du alltid göra vegetarisk festmat som alla kommer gilla, även de som äter kött. Friterade filodegsknyten med sötpotatis är bra som plockmat eller förrätt till både vegeterianer och omnivorer.

Knyten med sötpotatis och getost:Sötpotatisknyten som passar bra som plockmat eller förrät. Knytena är lite pyssliga att göra om du inte är van att jobba med filodeg och fritering. Men var inte rädd för att prova, det är ett bra övningstillfälle.

Fisk är alltid något som man kan göra utan att det blir alltför svårt men fortfarande känns lyxigt och festligt. Musslor likaså, kanske en god musselsoppa gjord på veteöl passar bra till festen. Servera den i mindre portioner och du har en god förrätt eller ha som huvudrätt med hembakt bröd till.

Clam chowder på Fridas vis:Idén att bräsera blåmusslorna i veteöl fick Frida när hon drack öl till musslor och kände den goda kombinationen av smaker.

Till efterrätt ska man ha ett recept som verkligen går hem hos de flesta och vad blir bättre då än en chokladtårta. För de som möjligen inte gillar choklad kan man välja något annat gott som också fungerar. En god glasstårta med philadelphiaost och maräng både ser bra ut och smakar bra.

Lättfrusen phillyglasstårta:Vanilj och fint fras. God naturell, ännu bättre med fina sommarbär. Gelatin i smeten gör att tårtan håller formen också om den tinat helt.