Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: ©busra - stock.adobe.com

Fars dag – 6 fina presenter till matintresserade pappor

Fira Fars dag och alla pappor med användbara matprylar för olika tillfällen och matintressen. Kanske gillar din pappa ost och vin ibland och en härlig matlagning över stormkök ibland? Allt om Mat tipsar här om presenter med mat-tema till Fars dag.

Matlåda

Foto: Foto: Cervera/EcoLunchbox

En praktisk matlåda i rostfritt stål hjälper alla pappor att få med sig maten de lagat kvällen innan till jobbet eller på utflykten. Här är en matlåda i rostfritt stål från EcoLunchbox, Cervera. Mer info - köp här (länk till återförsäljare) 

Förkläde

Foto: Åhléns

Det blir enklare att laga mat om man har ett förkläde på sig, faktiskt. Du behöver inte tänka på stänk och förstörda kläder, du kan i nödfall använda ett dubbelvikt hörn av förklädet som grytlapp och du känner dig lite mer som en proffsig matlagare. Här är ett förklädd till pappa i blått från Åhléns. Mer info - köp här (länk till återförsäljare) 

Bra knivar i fars dag-present

Foto: Global/Bagaren&Kocken

Utan knivar blir inte mycket lagat i ett kök. Passa på att ge pappa en kniv eller två så blir matlagningen genast lite roligare. Slöa knivar gör ingen kock glad.

Kanske ett knivset från Global innehållande kockkniv, grönsakskniv och skalkniv är den perfekt a fars dag-presenten. Mer info - köp här (länk till återförsäljare) 

Middag till pappa

Vill du inte lägga pengar och resurser på att köpa nytt är en härlig middag en jättebra present på Fars dag. Du hittar recept längst ner i artikel!

Stormkök för matlagning utomhus

Foto: Primus/Outdoor experten

Visst smakar mat alltid lite godare utomhus? Särskilt efter några timmar i skog och mark, på fjället eller en dag i trädgården. Ett hållbart stormkök är en fin gåva till alla pappor som gillar uteliv och mat.

Från Primus kommer detta Campfire Cookset från Outdoorexperten. Mer info - köp här (länk till återförsäljare) 

Snygg kopp till pappa

Foto: Design Letters/Åhléns

En personlig kopp är godare att dricka ur än pappmuggarna på jobbet. Dessutom mer mycket mer miljövänligt. Kanske en porslinsmugg med pappas initial?

Mugg från Design Letters kollektionen "AJ Vintage ABC' by Arne Jacobsen (1937). Finns även svart mugg med vid bokstav. Mer info - köp här (länk till återförsäljare) 

Matböcker till matglada

Foto: Adlibris

En god bok är aldrig fel! Förutom romaner är inspirerande och intressanta matböcker en bra present att ge bort. Kanske gillar din närmaste pappa ost och vin, eller så saknar han farmors kåldolmar eller är sugen på att växla över till vegomatlagning. Det finns så många bra och inspirerande mat- och kokböcker att det finns en till alla sorters pappor.

"Världens bästa ostar och vinerna därtill" av Håkan Larsson & Vincent Lefèvre. Mer info - köp här (länk till återförsäljare) 

"Husman : alla de klassiska rätterna (och några bortglömda)" av Stefan Ekegren. Mer info - köp här (länk till återförsäljare) 

"Den gröna hemkunskapen : grundkokbok med över 350 vegetariska recept" av Inga-Britta Sundqvist. Mer info - köp här (länk till återförsäljare)