Experternas superguide: Så väljer du rätt pastasort till din pastarätt
Det finns mängder av olika spännande pastasorter i olika färger och former. Men vilken pasta passar egentligen bäst till vilken sås? Allt om Mat:s expert Gunilla von Heland guidar dig till hur du på bästa sätt matchar pastasort med pastarätt. Dessutom delar pastaentusiasterna och tv-profilerna Benjamin Ingrosso och Dante Zia med sig av sina favoritpastasorter till olika rätter.
Spana in experternas stora guide här – sort för sort!
Att olika pastasorter passar lite extra bra till olika pastasåser kommer kanske inte som någon nyhet. Men när man väl står där i butiken och ska välja pasta kan det vara svårt att veta vilken matchning som egentligen är den allra bästa.
Olika traditioner i olika regioner
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.