Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Produktbilder

Experterna: Undvik misstagen när du köper pizzaugn i sommar

Premium Fler och fler vill imponera med en rykande färsk pizza från sin egen pizzaugn. Men ska det vara en gasol- eller vedugn? Vad skiljer pizzaugnen för 43 000 kronor från den för 3 000? Vi har frågat experten Ville Ilola som gjort pizzabakandet till en skön konst med sin lila restaurang Lilla Napoli i Falkenberg, samt boken ”Pizza Napoletana”. 

Spana in guiden – som hjälper dig att hitta den perfekta pizzaugnen till sommaren – här!  

Ville Ilola har tillsammans med kompisen Besmir Balaj ägnat de senaste femton åren åt jakten på en fulländad pizza napoletana. I dag har de nästan lite motvilligt blivit kändisar tack vare sin bok om pizzabakandets konst och sin lilla restaurang Lilla Napoli i Falkenberg.

Här delar Ville Illola med sig av sina bästa tips för hur du kan tänka när du väljer pizzaugn, samt sina smarta knep för hur du lyckas få till en ultimat hemgjord pizza.