Experterna: Undvik misstagen när du köper pizzaugn i sommar
Fler och fler vill imponera med en rykande färsk pizza från sin egen pizzaugn. Men ska det vara en gasol- eller vedugn? Vad skiljer pizzaugnen för 43 000 kronor från den för 3 000? Vi har frågat experten Ville Ilola som gjort pizzabakandet till en skön konst med sin lila restaurang Lilla Napoli i Falkenberg, samt boken ”Pizza Napoletana”.
Spana in guiden – som hjälper dig att hitta den perfekta pizzaugnen till sommaren – här!
Ville Ilola har tillsammans med kompisen Besmir Balaj ägnat de senaste femton åren åt jakten på en fulländad pizza napoletana. I dag har de nästan lite motvilligt blivit kändisar tack vare sin bok om pizzabakandets konst och sin lilla restaurang Lilla Napoli i Falkenberg.
Här delar Ville Illola med sig av sina bästa tips för hur du kan tänka när du väljer pizzaugn, samt sina smarta knep för hur du lyckas få till en ultimat hemgjord pizza.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.