Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Nils Molinder visar steg för steg
2 AV 2
Foto: Magnus Skoglöf/Allt om Mat

Expertens knep: Så skalar du räkor på bästa sätt

Kocken, krögaren och kokboksförfattaren Nils Molinder hyser stor kärlek för fisk och skaldjur. Här ger han en enkel guide till hur du på enklast sätt skalar räkor. Smarta tips som kommer göra dig till ett proffs på att skala räkor snabbt – och ändå få ut hela räkan. 

– Man tar upp dem, och så skalar man i tre steg, säger Nils Molinder.

Räkor är för många en riktig favorit när det kommer till skaldjur. Godast är de man köper med skalet på och skalar själv, men det kan också kännas lite krångligt och tidskrävande. 

Nils Molinder är kock och fiskexpert. I detta klipp visar han hur du på bästa sätt lyckas med att skala räkor. Med hans enkla knep skalar du både räkorna snabbt – och får ut hela räkor, utan att de bryts på mitten. 

Proffskocken Nils Molinder guidar dig till hur du med en enkel trestegsmetod skalar räkorna på smidigast sätt. Foto: Magnus SkoglöfAllt om Mat

Läs mer:

Stjärnkocken Mathias Dahlgrens sommarmåsten

Grilla grönsaker - recept, guide och expertens tips

Grilla kyckling – så får du perfekt resultat varje gång