Experten: 10 ultimata viner till nyårsmiddagen
Till nyårsmiddagen vill många satsa på riktigt gott och lyxigt i glasen och på tallrikarna. Här har Allt om Mat:s expert Gunilla Hultgren Karell 10 tips på några vita och röda finviner, som lyfter måltiden flera snäpp.
Många förknippar nyårsfesten med något bubbligt i glaset. Men till middagen är det också trevligt att bjuda på ett gott vin, som matchar den läckra maten.
Här tipsar vinexpert Gunilla Hultgren Karell om 10 röda och vita viner – i olika prisklasser – som gör sig fint till rätter såsom oxfilé, torskrygg och hummer. Dessutom tipsar hon om ett gott dessertvin som gör sig fint till en klassisk crème brûlée.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Allt om Mat är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.