Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Experten: 10 svenska viner som är värda att testa

Svenska viner blir allt bättre och utbudet breddas ständigt. Här ger vinexperten Gunilla Hultgren Karell tips på tio viner som verkligen levererar – och som kan vara värda att testa. Spännande vita, röda och mousserande från svenska producenter. Kanske hittar du en ny favoritflaska?  

Gunilla Hultgren Karell

Italien, Frankrike och Spanien är gigantiska vinländer. Men även svenska vinproducenter börjar ta sig in i vinvärlden, och i dag tillverkas många olika spännande viner i vårt avlånga land. 

Gunilla Hultgren Karell, vinexpert på Allt om Mat och Allt om Vin, tipsar här om 10 flaskor som ger riktigt bra vin för pengen, som har producerats i allt från Jämtland till på Gotland. Viner i olika stilar och prisklasser som är värda att testa. Tänk bara på att de flesta måste beställas i förväg på Systembolaget. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Allt om Mat är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.