Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Istock

Entrecote och ryggbiff – så tillagar du det (+ goda recept)

Entrecote och ryggbiff är gott och mört ryggkött som passar bra till det mesta. Det passar att helsteka i ugn, steka skivor i pannan och att grilla.

Ryggbiff ugn – gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Torka av köttet, och krydda med salt och peppar.

3. Stek det i olja och smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida, ös köttet med stekfettet under tiden.

4. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55-60° innertemperatur, beräkna ca 15 min.

5. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor och kryddas med flingsalt.

Entrecote i ugn – gör så här:

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Torka av köttet, och krydda med salt och peppar.

3. Stek det i olja och smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida, ös köttet med stekfettet under tiden.

4. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58-65°, beräkna ca 15 min.

5. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor och kryddas med flingsalt.

Rätt innertemperatur och grader:

Entrecote: 58-65 grader

Ryggbiff: 55-60 grader

Stick in termometerröret så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del, helst ska hela röret vara instucket. Den högre temperaturen ger ett mer genomstekt resultat.

Stek entrecote eller ryggbiff – gör så här:

Foto: iStockphoto

 Stekt entrecote serveras klassiskt med pommes och bearnaisesås.

1. Skär köttet i skivor.

2. Stek köttet i 1 msk olja i en riktigt het panna 2–3 min per sida. Krydda med 
1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

3. Låt vila ca 5 min före servering

Recept på entrecote och ryggbiff: