Entrecote och ryggbiff – så tillagar du det (+ goda recept)
Entrecote och ryggbiff är gott och mört ryggkött som passar bra till det mesta. Det passar att helsteka i ugn, steka skivor i pannan och att grilla.
Ryggbiff ugn – gör så här:
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Torka av köttet, och krydda med salt och peppar.
3. Stek det i olja och smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida, ös köttet med stekfettet under tiden.
4. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55-60° innertemperatur, beräkna ca 15 min.
5. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor och kryddas med flingsalt.
Entrecote i ugn – gör så här:



1. Sätt ugnen på 150°.
2. Torka av köttet, och krydda med salt och peppar.
3. Stek det i olja och smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida, ös köttet med stekfettet under tiden.
4. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58-65°, beräkna ca 15 min.
5. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs i skivor och kryddas med flingsalt.
Rätt innertemperatur och grader:
• Entrecote: 58-65 grader
• Ryggbiff: 55-60 grader
Stick in termometerröret så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del, helst ska hela röret vara instucket. Den högre temperaturen ger ett mer genomstekt resultat.
Stek entrecote eller ryggbiff – gör så här:



Stekt entrecote serveras klassiskt med pommes och bearnaisesås.
1. Skär köttet i skivor.
2. Stek köttet i 1 msk olja i en riktigt het panna 2–3 min per sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
3. Låt vila ca 5 min före servering