Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kokoskyckling på grönsaksbädd
Kokoskyckling på grönsaksbädd
Kokoskyckling på grönsaksbädd
Kokoskyckling på grönsaksbädd Foto: Lars Paulsson

Enkel och billig festmat

Tomt i plånboken? Här är recept på en lättlagad festmeny med prisvärda råvaror. Läcker helgmat mat behöver inte kosta mycket!

Vintips till maten från vinexperten Gunilla Hultgren Karell:



Till chilifrästa räkor:

Wisby Weisse (1459) Sverige, 26 kronor (50 cl)

Veteöl med frisk, lätt smak med inslag av citrus och liten beska.

Till kokoskyckling:

Santa Digna Don Miguel Gewürztraminer Riesling 2010 (6055) Chile, 73 kronor

Vitt vin med lätt aromatiska och blommiga toner, drag av grapefrukt och en frisk, fräsch fruktsyra.

Till blåbärsglassen:

Nederburg Noble Late Harvest 2010 (2741) Sydafrika, 79 kronor (37,5 cl)

Sött vitt vin med aprikosliknande inslag och toner av honung och apelsin. Bra fruktsyra som balanserar sötman.