Enkel och billig festmat
Tomt i plånboken? Här är recept på en lättlagad festmeny med prisvärda råvaror. Läcker helgmat mat behöver inte kosta mycket!
Vintips till maten från vinexperten Gunilla Hultgren Karell:
Till chilifrästa räkor:
Wisby Weisse (1459) Sverige, 26 kronor (50 cl)
Veteöl med frisk, lätt smak med inslag av citrus och liten beska.
Till kokoskyckling:
Santa Digna Don Miguel Gewürztraminer Riesling 2010 (6055) Chile, 73 kronor
Vitt vin med lätt aromatiska och blommiga toner, drag av grapefrukt och en frisk, fräsch fruktsyra.
Till blåbärsglassen:
Nederburg Noble Late Harvest 2010 (2741) Sydafrika, 79 kronor (37,5 cl)
Sött vitt vin med aprikosliknande inslag och toner av honung och apelsin. Bra fruktsyra som balanserar sötman.