Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mycket har blivit dyrare, men det finns faktiskt drycker på Systembolaget som blivit klart billigare på sistone.Mycket har blivit dyrare, men det finns faktiskt drycker på Systembolaget som blivit klart billigare på sistone.Mycket har blivit dyrare, men det finns faktiskt drycker på Systembolaget som blivit klart billigare på sistone.
Mycket har blivit dyrare, men det finns faktiskt drycker på Systembolaget som blivit klart billigare på sistone.

Här är dryckerna som blivit billigare på Systembolaget

Premium Under det senaste året har det mesta på butikshyllorna blivit dyrare. Men det finns faktiskt också de varor som sjunkit i pris – det gäller även på drycker hos Systembolaget, där flera av dryckerna till och med halverats i pris. 

Här hittar du hela listan med öl, vin och sprit som blivit billigare på Systembolaget sedan den 1 mars i år. 

När det gäller det fasta sortimentet på Systembolaget kan leverantörerna justera priserna två gånger per år: den 1 mars och den 1 september. I mars i år höjdes priserna med 2,6 procent, vilket är högre än vanligt. Allra mest ökade priserna inom kategorin öl, där höjdes priserna med 3,1 procent. 

Men trots att det vanliga är att leverantörerna höjer priserna på drycker, så finns det faktiskt också varor på Systembolaget som blivit billigare efter den senaste prisjusteringen.