Kändisbagarens 9 bästa matlagningstips
Premium Kändisbagaren Sébastien Boudet, känd från bland andra ”Dessertmästarna”, älskar surdegsbröd, närproducerat och ekologiskt.
Här delar han med sig av 9 riktigt användbara proffstips.
1. Bli intresserad av bakning om du älskar bröd. Köp gärna svenska kulturspannmål som dinkel och emmer som är godare, näringsrikare och miljövänligare än mer processat vetemjöl.
2. Snåla på jästen. Stoppa inte 50 gram jäst i en liter deg, en bråkdel räcker. Låt i stället degen jäsa ett dygn eller två. Surdeg är alltid bättre eftersom det innehåller bakterier som ger brödet en annan dimension både smakmässigt och pH-mässigt.
LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA
Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:
- Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
- E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
- Dela din prenumeration med upp till 3 personer
- Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.