Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kändisbagarens 9 bästa matlagningstips

Premium Kändisbagaren Sébastien Boudet, känd från bland andra ”Dessertmästarna”, älskar surdegsbröd, närproducerat och ekologiskt. 

Här delar han med sig av 9 riktigt användbara proffstips. 

1. Bli intresserad av bakning om du älskar bröd. Köp gärna svenska kulturspannmål som dinkel och emmer som är godare, näringsrikare och miljövänligare än mer processat vetemjöl. 

2. Snåla på jästen. Stoppa inte 50 gram jäst i en liter deg, en bråkdel räcker. Låt i stället degen jäsa ett dygn eller två. Surdeg är alltid bättre eftersom det innehåller bakterier som ger brödet en annan dimension både smakmässigt och pH-mässigt.