Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Enkelt recept på kakor med smak av Snickers
2 AV 2
Foto: Allt om Mat

Chokladbollar – 10 spännande varianter och expertens tips

Det finns inte mycket som slår en hemrullad chokladboll till kaffet. Här har vi samlat 10 favoritrecept på chokladbollar i olika smaker. Hallon, mint eller vit choklad – vilken blir din favorit?

Chokladbollar är en riktig klassiker, som älskas av de flesta. Bollarna går snabbt och enkelt att baka – och smaken är gudomlig. Många förknippar nog chokladbollar med smaken av mörk choklad och kaffe, men har du någonsin testat att baka en annan variant än den klassiska? Här har vi samlat tio recept på mumsiga chokladbollar att baka i höst – från klassiska recept till lyxiga varianter med en tvist! 

Knepen för att lyckas med de godaste chokladbollarna

Allt om Mats konditor Anna Nordh tipsar om hur du gör de godaste chokladbollarna.

Mixa havregrynen

I klassiska recept på chokladbollar tillsätts havregrynen hela, men chokladbollarna blir så mycket godare och krämigare om du mixar havregrynen först. Sedan är det bara att tillsätta resten av ingredienserna i matberedaren och köra ihop till en jämn smet.

Choklad i smeten

För att få chokladbollar som verkligen smakar choklad tillsätter jag alltid lite smält choklad i smeten, det kan räcka med ungefär 25 g. Mjölkchoklad eller lite mörkare choklad är en smaksak om du vill ha mildare chokladsmak eller lite mer kraftig.

Rulla bollarna i choklad

För att få ännu lite mer chokladsmak brukar jag rulla bollarna i smält choklad. Det ger ett litet trevligt skal, men gör också att kokosen (eller vad du vill rulla bollarna i) fäster mycket bättre. Se till att chokladbollarna är kalla innan du rullar dem.

Glutenfria chokladbollar

Chokladbollar kan enkelt göras glutenfria genom att ersätta havregrynen mot glutenfria havregryn. Vill du ha veganska bollar byter du ut smöret till mjölkfritt margarin.

 

Annons: Läs dina favoritmagasin digitalt i appen ARCY