Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ulrika Pousette

Camilla Hamid: ”Ingen bakbloggare har sett ut som jag”

Bokaktuella bakprofilen Camilla Hamid har blivit ett känt namn även utanför bakvärlden. Här berättar hon om reaktionerna på hennes ärliga sommarprat och känslan av att hela tiden behöva bevisa att hon förtjänar sina framgångar.

– Det kan vara för att jag inte är den traditionella baktjejen.

Camilla Hamid är bloggaren och hemkunskapsläraren som blivit tv-kock, författare och ett känt ansikte för många. I somras fick hon göra sitt eget ”Sommar i P1”. I programmet delade hon med sig av hur hon som liten letade leksaker i soprummet och hur hon som tonåring kämpade med en ätstörning. Reaktionerna på programmet har bara varit positiva.

– Jag är så tacksam att det togs emot så väl. Det är lite sårbart och läskigt att prata på det sättet som jag gjorde. Min förhoppning var att hjälpa och stötta dem som varit med om samma sak men också att de som inte varit det får lite mer förståelse. Jag ville också ge en förhoppning om att livet kan bli väldigt bra även om det är lite krokigt.

Vill bevisa att hon förtjänar framgången

Camilla har en bred följarskara och har nått stora framgångar med sina bakböcker och sociala medier. Ändå känner hon tvivel på om hon förtjänar att ha kommit så långt.

– Jag tror att det alltid kommer att kännas så, att jag vill känna att jag förtjänar det jag uppnår. Även om jag har gjort grovjobbet för att hamna här. Det kan också vara för att jag inte är den traditionella baktjejen, ingen bakbloggare har sett ut som jag. Vilket är roligt men också gör att jag känner att det här kanske inte är min plats att ta. Men jag kanske lär mig med tiden att inte känna så. 

I och med att hon vill känna att hon förtjänar det hon har åstadkommit är det även viktigt för Camilla att producera nytt innehåll till sina kanaler och fortsätta ta fram recept som följarna tycker om.

– Mitt jobb kan bli ganska tråkigt om jag inte utvecklas, det hade jag nog känt oavsett följarantal. Då hade jag nog ledsnat, om jag inte fick utmana mig själv och prova mina idéer. Jag tycker att det är kul men i vissa stunder vill jag gå under jord och återkomma när inspirationen är tillbaka. Jag är också medveten om att allt kan försvinna när som helst. Det är både på gott och ont, men jag försöker njuta av det och vara i nuet.

Camilla Hamid

Ålder: 30 år.

Yrke: Receptkreatör och författare.

Aktuell: Med boken ””Bullar, bröd & brunch (Polaris)

Familj: Maken Benjamin och två döttrar.

Bor: Södra Stockholm.

Läs också: 

Baka i långpanna - recept på 12 mjuka och goda kakor