Buffé till påsk - sill, lax, lamm, sparris och påsktårta
Recept till en dignande påskbuffé - från smakrika sillar, frasiga våfflor och löjromsflarn till lammrostbiff och ljuvlig påsktårta. En påskmiddag där mycket kan förberedas i god tid. Laga och njut!
Laga en påskbuffé med allt vi önskar av en vårfin middag - sillar, våfflor med gravad lax, frasiga flarn och givetvis lamm. Laga dessa välkomponerade recept skapade av Bitte E:son Forsberg och du får en buffé som gör succé i påsk.
Meny
DRINK
Citrusfrisk påskdrink
BUFFÉ
Varmt matjesfat med brynt smör och gräslök
Gurk- och pepparrotssill med citron
Lök- och örtsill med chilisting
Fröknäcke
Primörflarn med löjrom
Frasiga dillvåfflor med gravlaxtopping
Lammrostbiff med ljummen sallad och mandelpesto
DESSERT
Hallon- & citronmoussetårta på chokladbotten
Planering av påskbuffé
1 dag före:
Koka äggen till matjessillen
Lägg in gurk- och pepparrotssill
Lägg in lök- och örtsill
Baka fröknäcke
Baka chokladbotten till tårtan
8 timmar före:
Blanda pressad citrus och sirap till drinken
Gör hallonmoussen och färdigställ tårtan
Blanda smeten och gör pepparrotskrämen till våfflorna
3 timmar före:
Förbered grönsaker och mandelpesto till lammrostbiffen
Strax före:
Varmt matjesfat
Gör primörflarn med löjrom
Stek lammet och grönsakerna
Här är recepten till den vackra och goda påskbuffén:
Recept & styling Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell
Annat gott till påsk hittar du här: