Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Julklappstips! 13 köksprylar med hög kvalitet

Här listar vi Allt om Mat-redaktionens absolut bästa investeringar till ditt kök. Många av köksprylarna är dyrgripar, men med riktigt riktigt bra kvalitet – och den bästa av sin typ. En perfekt julklapp till någon du håller kär. 

Här är köksprylarna med hög kvalitet som håller i evigheter. Handla till dig själv eller till en vän i julklapp.

Haka på Sous vide-trenden

Allt om Mat spår att Sous vide kommer bli Årets julklapp för matnördar. Men vilken Sous vide ska man köpa? Vi i provköket har testat 9 olika modeller och har kommit fram till att detta är vår favorit: Anova Precision Cooker! Läs mer och köp här.

 Sous vide går ut på att maten vakuumpackas och tillagas i vattenbad i noga kontrollerad temperatur. Metoden är skonsam för råvarornas textur och smak och bra för vår hälsa. Här hittar du exakta tider och temperaturer för just din råvara.

Hållbara och vassa knivar

En riktigt bra kniv är a och o när det kommer till finliret i köket. De är ofta dyra så passa på att handla nu till dig själv eller till en vän i julklapp.Här tipsar redaktionen om sina absolut bästa knivar!

En bra kökskniv är en investering som kan räcka livet ut. Foto: Istock

Vinglas efter druva

Överraska vinälskaren med utvalda glas utifrån hens favoritdruva. Riedel har de perfekta presentglasen oavsett om du föredrar Merlot, Pinot Noir eller Riesling. Du hittar ännu fler glas efter druva på Cervera.

Foto: Ulrika Pousette

Snygg och hållbar stekgryta i gjutjärn

Denna stekgryta är ganska dyr, men den håller i evighet om du sköter den rätt. Passa därför på att köpa den på rean! Vår matredaktör Christina Neiglick har haft sin äldsta i över 30 år. Snygga att servera ur dessutom. PS. Funkar även att baka bröd i.

Hälsoboosta med en Slow juicer

Juice med ingefära, äpplen eller morötter... En Slow Juicer gör det extra roligt att ta tillvara säsongens frukter och grönsaker. Dessutom bevaras alla nyttigheter bättre än i en råsaftcentrifug. Här tipsar Allt om Mat om de tre bästa juicemaskinerna just nu! 

Matberedaren – bästa kökskompisen

Passa på att köp din bästa kompis i köket (förutom Allt om Mat) – en matberedare av hög kvalitet som klarar stora mängder och som håller hela livet. Vår bakbloggare Cecilia Hansson tipsar om sin favorit:

"Jag älskar min matberedare från Kitchen Aid, den mixar allt och fixar snabbt ihop både pajdeg och scones utan att man behöver kleta ner händerna!"

Gedigen och bra mortel

Den här morteln är bäst enligt Allt om Mat:s provkök. Stor stabil mortel i gjutjärn med bra djup så att mycket ryms i den och man slipper spill. Tung men ändå relativt lättdiskad. Stöten är skön att hålla i handen och är kraftig nedtill så att den mortlar bra. Skrovlig skönt rundad botten på morteln, fungerar perfekt till såväl torra kryddor som till pesto och guacamole. Snygg design så att man gärna vill ha den framme i köket. Rekommenderas!

Smidig Slow cooker - Crock pot

Investera i en riktigt bra slow cooker. Fantastisk när man vill vara ute hela dagarna på helgerna och komma hem till en härligt mustig  gryta.

Snygg vinkyl!

Skåpet från Caso rymmer 12 flaskor och har 2 zoner som kan ställas in på olika temperaturer. Den tonade rutan skyddar vinet från solljus.

Alla behöver en glassmaskin!

Äntligen en riktigt bra glassmaskin som har kapacitet att göra lite mer glass! Maskinen från Wilfa är smidig att använda och alla lösa delar går att lägga i diskmaskinen och den rymmer 1,5 liter. Den är lösningen på alla dina efterrättsfunderingar för evig tid.

Bästa kaffebryggaren

Snyggaste och bästa kaffebryggare är klassiska Moccamaster. Kris Johnson-Jones, matredaktör: "Jag har den som brygger direkt ner i termosen. Det bästa med den här bryggaren är den höga temperaturen på vattnet, som gör att aromerna i kaffet kommer fram allra bäst. Och så håller sig kaffet varmt länge".

Ps. Gör även ett kap och slå till på en Nespressomaskin, när Nespresso nu lanserar sin nya satsning Vertuo, så gissar vi att man kan få tag i andra modeller till blackfriday-pris.